6 december 2013

Julkalendern lucka 6

Alter Bridge bildades från ruinerna av bandet Creed. Ny sångare, och plötsligt var killarna i Creed på topp igen. Och vilken sångare sen, oh my! Myles Kennedy, kanske det ringer en klocka? En verkligt duktig sångare och gitarrist. Har både gjort skiva och turnerat med Slash, ni vet han från Guns n Roses. Toppenduktig gubbe.


Alter Bridge är ett band sambon introducerade mig för ganska tidigt i vårt förhållande. Fattade genast tycke för dem. En ganska mainstream men ändå specifik musikstil. Och ja, Myles Myles Myles. Vilken fantastisk röst! Och vilka fantastiska låtar. Svårt att tipsa er om bara en låt, men ändå inte. Vet precis vilken ni ska få höra. Min absoluta favorit. Men tycker också att ni ska ge dem en chans. Lyssna på dem på Spotify! Eller YouTubea en eftermiddag. De har så otroligt många bra låtar. Sånt som passar de flesta öron. De har nyss släppt en ny skiva också. Har faktiskt inte haft tid att lyssna på den destomer, men Kalle lyssnar nästan dagligen. Och en av låtarna jag fastnat för är denhär (sori för espanol tekstitulados). Så fin så fin, If you believe in nothing else, just keep believing in yourself.

Men annars är det denhär som gäller. Alltid denhär: http://www.youtube.com/watch?v=WR4_chcwvoM.
Tänker bara på Ludénas Kim när jag hör denhär. Han är så fantastiskt duktig med gitarren, och rösten till, oye. Lärde mig förresten något nytt när jag skrev dethär inlägget, nämligen att Myles Kennedy haft en liten roll i filmen Rockstar, som råkar vara en av Kalles favoriter. He va na! Den borde jag verkligen kolla snart igen.


Men ja. Alter Bridge. Ge dem en chans! Tror det är allt du behöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar