1 december 2013

Julkalendern lucka 1

Vi börjar med något enkelt, något så självklart att ni inte ens var beredda. Min absoluta favoritlåt, alla kategorier. Judas Priests version av Diamonds And Rust. Ingen skillnad om det är den lugna versionen (helt klart bäst!) eller den rockiga. Här bjuder jag på en blandning, en från nyaste dvd:n Epitaph:Här har ni förresten bandets sångare Rob Halford förr och nu. Tycker själv det är ganska lustigt hur stor skillnad det är på gubben på dessa bilder. Som två helt olika personer. Bara rösten som håller i sig år efter år! Antar att ni redan visste att han är en av de första inom hårdrocken att komma ut som homosexuell?

10 kommentarer:

 1. Sku ja bod skämmas tå ja sejr att ja int vejt om ja har hört den här låtin na förr? :D Nå, bra var an i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ojdå! nää, itt tror ja do e enda ;) om it man annås hör på sånde musik ere nog ganska lätt ti miss.. men bra om an föll i smaken iaf :)

   Radera
 2. Ingen låt i min smak. Men bortser man från det är den väl helt okej.

  SvaraRadera
 3. Brukar int hör på Judas Priest, men denhär va no helt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. dem e jo mejr känd fö hande rockiga versionen, men ja har fastna mest för denhär. kanski för att he e ganska olikt teiras stil såde annås, men Rob passar superbra ti sjung an :)

   Radera
 4. Njaa, den fastnade inte riktigt. Men alla har vi olika musiksmak.

  SvaraRadera
 5. Visste du att Joan Baez skrev den här låten om Bob Dylan, som hon var i en relation med i mitten av 60-talet? Hon var mer känd än Dylan då de träffades och de började uppträda tillsammans.

  Hon trodde att de länge skulle kämpa för viktiga saker tillsammans (typ mänskliga rättigheter) men han började sakta gå sin egen väg, han var inte så ivrig på att binda sig till någon viss stil.

  Tycker om orginalet mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. oj, det visste jag faktiskt inte! kul att få veta :) tycker själv egentligen bättre om Joan Baez-versionen än Judas Priest-rockiga versionen. men tycker Joan är liiite för släpig!

   Radera