12 december 2013

Inredningsdrömmar

Häromdagen hade Jenny skrivit ett inlägg om inredningsdrömmar. Sitter själv också mycket och fantiserar runt på nätet om saker som skulle passa hemma hos oss just nu, och sen i "drömhuset". Tänkte dela med mig av några favoriter:

Inredningsprylar:
Bricka med salmiakmönster. Hittade bilden på Styleroom men vet inte var man kan hitta själva brickan...
Dedär snygga soffborden som t.ex. Linda har hade jag gärna haft hemma hos mig!
Lampa med tre ben. Denna från Ellos, 229€.
Soffbord med tre ben är SÅ snyggt! Designer här: Hans J Wegner.
Sjukt förälskad i IKEA's Hektar-lampa, modellen större. Fast besluten att den en dag ska hänga i mitt (dröm)kök! 69€/st.
När vi skulle flytta till Midgård hade jag tänkt köpa ett Hemnes-vitrinskåp i just dendär färgen, fast modellen med tre lådor längst ner. Nu har jag kärat ner mig i den med heldörrar istället. SÅ SNYGGT! Å bara 300€...
Mattan på allas läppar just nu: IKEA Stockholm-mattan! Så jädrans snygg. 129-279€ beroende på storlek.
Har alltid önskat mig ett tårtfat med kupa, gärna så att en normalstor tårta ryms inuti. Detta från Party Productions för 195kr.
Har börjat fantisera om Marimekko's Siirtolapuutarha-serie som frukostskålar. Ååh! Kostar ca 120€ för 6st, så i present kanske...
En ljusstake i gammaldags stil. Ungefär en såndär som Anki fick i förlovningspresent, fast utan bling. Älskar förresten hennes matsalsbord också.
Zelected By Houze's "Kashmir Lights" för 43,90€.
Från ZBH.
(och ignorera tyrkcfelet, gick inte att ändra när jag väl sparat)
Listan kunde fortsätta i evighet men väljer att sluta här på inredningsfronten...

Husliga ting:
 En vacker dag ska jag äga ett bubbelbadkar. Det ska vara lite sådär runt. Och man ska ha bra utsikt när man bubblar i det! Kostar skjortan, äh...
 Älskar Billy-bokhyllorna från IKEA, skulle vara så snyggt i "biblioteket" i drömhuset. Just denna kostar 447-597€ beroende på färg.
 I mitt framtida hem vill jag ha en röd tegelvägg och ett svartvitrutigt golv nånstans i huset. Förslagsvis båda i köket, men det går inte sambon med på i dagsläget i alla fall...
 Tegelvägg i köket är i varje fall TO DIE FOR. Detta från IKEA.
 Något annat som är to die for är Lindas badrum på vinden. ÅÅÅH! Rutigt golv och plankor på väggarna, så sjukt snygg kombo.
 Fantiserar också om en stor grupp med rottingmöbler. Gärna i ett inglasat uterum.
 Önskar att min man var lika händig som Linn's, som byggde vitrinskåp av gamla fönster. Vill också ha en såndär "vedhylla" inbyggd i nån vägg i vardagsrummet en vacker dag i ett vackert hus...

Å he va he! För ikväll, i alla fall.

2 kommentarer:

  1. Sånde lampo me tre ben finns vi Minimani, kosta väl kring 130 om int ja minns fel... Sååå fina! Eller så fixar du eget av gammal kamerastativ ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. nå tå sko man jo måst äg ett kamerastativ, å va händig ;) men kanski Minimani sko leverer tå! fast nog e jo 130e dyrt å..

      Radera