14 december 2013

Julgransjakt, sista klapparna och Hjulfest

Började morgonen 8:30 (på en lördag!) med smoothie/yoghurt och smörgås och så gav vi oss ut på en "morgonpromenad" i skogen. Såg många granar, men inte mer än en handfull som eventuellt kunde falla oss i smaken. Kallt var det i luften men svettigt för mig som hade tagit på mig alltför mycket kläder. Besvikna körde vi vidare och tänkte att "fan, måst vi ga nästan en tima till på ett anat ställ för att hitt na". Nå, gubben föreslog att vi går in i skogen från deras bilpark. Vi steg ur bilen, gick fem meter in i bilparken, jag svänger huvudet åt höger. Och där, nedanför svärföräldrarnas kompost och bakom Kalles gamla Mercedes står den, the perfect christmastree. Behövde bara ringa svärfar och fråga om han tänkt ta den. Men näpp. Så vi hittade vår julgran utanför svärföräldrarnas hus. (Å FAN I HELVETI OM NI FAR Å TAR AN!!!) True story.

Morgon-mårran i granskogen.

Sen sprang vi snabbt in och hoppade i fräscha kläder, hämtade upp svärmor, och styrde kosan mot Vasa. De allra sista julklapparna på agendan, och de hittade vi på bara nån timme. Fyndade på Cubus också: 2 BH, 3 underbyxor och 3 sockor för 21,50€, vadå bra!? Var till Sweet Vaasa också och käkade dendär superdupergoda laxsalladen, åh! Avslutade med lite lösgodis från Minimani, lördagen till ära. Sen raka spåret hem till Årvas igen. 

 New in: julstjärna till min nya snygga kruka från Tuuri, och en krittavla. Vet inte förresten om ni är bekant med butiken i HS-center när man kommer in i detdär caféet och åker uppför trapporna, direkt till höger. Fanns så sjukt mycket fint där att jag gärna hade handlat hem hela butiken. Så otroligt min stil! Hem kom jag dock bara med dendär krittavlan och fyra julgranspynt-hjärtan gjorda av återvunna tidningar. Nice!

Nu har jag duschat och sminkat mig och fixat frillan (nå okej, svärmor satte dit rullor åt mig när vi skjutsade hem henne, så jag drog bara ur dem och gjorde klart) och sitter här i soffan och laddar upp inför kvällens Hjulfest på Kimo UF. Gissar jag borde tugga i mig något salt innan vi åker, dendär lösgodispåsen gör nog knappast så gott för alkoholen som rinner ner dit ikväll...

Och det var allt för idag. Have a lovely saturday night!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar