26 mars 2013

Husdrömmar

Som denna bloggs trogna läsare troligen är medvetna om, så är jag en riktig hustönt. Älskar hus - att fantisera om egna hus, om andras hus, om hur jag skulle inreda, vad som är snyggt, styggt.. Kollar på Riska's hemsida och fnissar åt fula hus och "ooh"ar åt fina hus. Bläddrar bland otaliga hustillverkare, men blir aldrig riktigt nöjd.

För tillfället är ju Kalle och jag i husflyttartankar. Allt är väldigt spännande, men det går också väldigt trögt. I och för sig har vi ju inte tänkt bygga eller ens köpa, men redan att titta på hus till uthyrning är ju ganska stort. Åtminstone cirkulerar det i mina tankar dagarna och nätterna i ända! Nå, som ni förstår söker jag ju hela tiden inspiration till kommande husbygge (om vi inte "får" Kalles fammo och faffas hus, vill säga). Och som jag nämnt nån gång så finns det alltid något jag vill ändra på i en färdig husmodell. Att rita och bygga själv står ju högt på listan, men innerst inne har jag väl nog en känsla av att det aldrig kommer att bli av (pengar, tid...).

Nå, efter långt övervägande har jag nu hittat en husmodell som jag faktiskt kunde tänka mig att flytta in i - en modell som bara har EN sak jag vill ändra på. Och den ena lilla saken är en tambur, en farstu, entré, vad man nu vill kalla det. Tycker man ska ha ett skillt rum där man kommer in, dit man kan slänga jackor och väskor och skor... Förstår faktiskt inte varför man INTE skulle ha en tambur. Vem vill ha sina skor mitt i trappan, eller utanför vessadörren, liksom?Nå, här har ni det i alla fall, the husmodell I almost love:
Kannustalos Harmaja 183!

2 kommentarer:

  1. Ja ha alde fundera så myki på hus, förrän ja va in i ett hus i Sverige i höstas å bara fick en sånde känslo att "ååå, så HEE vill jag å att miitt hus sak si ut". Så nu söker jag å på hussidor ibland fö att hitt en ritning som liknar he ja har i planerna. Int fö att ja nu ska skaff hus på fleir år, men he e kul ti skåda änttå :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag däremot har nästan allti vari fascinera åv hus, å passar allti på att snook tå ja har chansen ;) fast ja vejt att he enno e några år tills ja får böri bygg/renover så fantiserar ja varje dag om ho ja sko laga å ho ja vill ha e osv!

      Radera