Blev sjukt sugen på scones idag när jag kom hem från jobbet. Bestämde att nu när jag är sjuk får jag nog äta det, fast jag annars undviker bröd... Konstigt detdär, att när man är sjuk "får" man äta massa onyttigt - borde det inte vara tvärtom, att det är då man absolut ska tänka på vad man stoppar i sig, eftersom man inte tränar, utan mest ligger på soffan?
Nå, hursomhelst. Brukar göra scones med grahamsmjöl, morot och ost. Hade inget kvar av mjölet och så fanns det bara en morot. Vad göra? Jamen, vilken tur att jag råkar vara utbildad bagare! Komponerade helt enkelt ett alldeles nytt recept. Här ska ni se:
1,5 dl rågmjöl
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl riven ost
1 dl rivet äpple
2 tsk bakpulver
1 tsk socker
0,5 tsk salt
3 msk olja
1,5 dl kall mjölk
linfrö
- blanda de torra ingredienserna
- riv äpple och ost, blanda i
- blanda i mjölk och olja, rör jämnt
- klicka ut på plåt med papper i 2 eller 4 platta bröd
- nagga med gaffel, strö över linfrön
- grädda i 225 grader, ca 10 min
Smakade lite på ett hörn nyss... Mmm vad smarrigt! Till och med godare än mina morotsscones, tror jag. Ska breda på lite smör, sätta på en ostskiva, koka en (tredje) kopp te och krypa ner under filten med några avsnitt Fringe. "Hinner ju se många ikväll, eftersom jag är ledig imorgon" - nja, för imorgon ska jag stiga upp tidigt och ha STUDIEDAG. Hah! Good luck, liksom.
Uj, he låter gott! Kanske ja sko måst ta o prov nångång :)
SvaraRaderahe ska do gö! he va oskojat godast sconesen ja ha äti :)
Radera