21 januari 2013

Mexikansk färsgratäng

Detta härliga recept brukar svärmor göra, och tillverkar det som bäst idag, på min begäran. Har aldrig prövat göra detta recept själv, men det borde inte vara så svårt. Feel free to try!

500g maletkött
2,5 dl ris
6 dl buljong
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 paprika
½-1 röd chili
1 burk majskorn (150g)
2-3 dl riven ost
Kryddor

- Koka riset i buljong
- Hacka löken o. vitlöken, fräs en stund i smör
- Blanda ner köttfärsen
- Hacka paprika och chili, rör ner tillsammans med tomatkross och kryddor
- Låt blandningen puttra ca 10min
- Låt majskornen rinna av, rör ner tillsammans med riset
- Fördela blandningen i en ugnsform, strö över ost
- Grädda i ugnen (225 grader) tills osten fått lite färg
- Garnera med tortillachips

bilden är Googlad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar