14 januari 2013

Jobbfunderingar

Tycker att jag behöver få skriva ett seriöst text-inlägg här emellan alla resebilder... Kommentera gärna!

Har funderat en tid på nu hur jag ska göra med jobb i sommar. Kommer ju (hoppeligen) att bli utexaminerad barnträdgårdslärare i maj, och har inga planer just nu på att fortsätta studera. Har i vevorna sådär halvt fått ett jobberbjudande, men vet inte riktigt hur läget är med det för tillfället. Sannolikheten är väl ungefär 90% att jag flyttar till Årvas när jag blir färdig.
Nu sitter jag alltså och ojar mig över om jag ska söka sommarjobb, eller om jag ska lita på att jag får detdär dagisjobbet, eller nåt annat dagisjobb jag eventuellt söker. Nackdelen är ju att de flesta daghem har stängt i juli. I och för sig har jag inget emot att vara ledig några veckor då, och t.ex. vaxa vid Mirka med Fastighetsservice, som jag gjort så många gånger förut.
Skulle helst inte jobba på Solstrands i juni igen. I och för sig så sitter ju Kalle åtminstone inne hela månaden (om det blir som jag hoppas och han bara hamnar på ett halvår), så på den fronten skulle jag ju ha nåt att göra på kvällarna och helgerna... Men njä, skulle hellre jobba inom branschen.

Vill ju helst inte köra så mycket längre än 25km en väg, och absolut inte ha helgjobb, om det går att undvika. Vet jag är lite kräsen... Men hittills i mitt liv har det gått att ordna ganska bra, så hoppeligen ska jag få fortsätta på samma bana. Det känns bara så tusans töntigt att sitta och ha ångest över sommarjobb i JANUARI. Och speciellt tanken att ens behöva fundera på sommarjobb, när man vet att examen lurar runt hörnet. Nå, sånt e livet! Aldrig enkelt.

2 kommentarer:

 1. Svårt. Tå jag vart fädi så va ja på Mirka nåo ca.6 vikor å jobba, men tå hadd ja jobb på dagis från augusti. Egentligen kan man int räkn me jobb på dagis eftersom dem har stängt, samkoordinerar avdelningar osv.

  Men he kan ja sej å he ti flesta jobb brukar klarn innan somarin. Ja fick vet åv mett nuvarand arbejt ca. två vikor innan ja sluta på tidigare ställi. Dem bruk nåo ha fädit utfundera höstin tide i maj-juni.

  Vill du ha na ti järi somar å na pengar ti rör de me så tycker ja du ska ta na kortari somarjobb. Du hindar nåo arbejt inom branschen. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, he e jo he som e väst tå e int finns na dagisjobb på somran, om int man redan jobbar tär.
   ska fösök ring å hör no ho e vart me hede jobberbjudandi, så ja i alla fall vejt om ja ska fövänt me e från dehär åri elär nästa år elär når..

   börja riktit funder igår att kanski int e sko va heila vääden entå att jobb ett till år på Solstrands. he e jo entå bara ein månad, å ja har jo nanting ti göra. behöver jo nog verkligen all pengar ja kan få.

   å jo, inom branschen hendar ja jo nog jobb enno :) he e jo mest bara fö ti "få in foten" nastans som ja sko vila..

   Radera