17 februari 2018

I min godispåse

Såg på en blogg här för en tid sen (nu minns jag inte på vilken, sorry!) att någon bloggat om vad de helst plockar i sin lösgodispåse. Under graviditeten har jag faktiskt varit extra sugen på lösgodis, så det har väl blivit några kilo sen i somras... Tänkte att det kunde ju passa ypperligt att berätta vilka karameller jag helst väljer till mitt fredagsmys. Sen kan jag säga att jag och Sebastian har heeeelt olika smak när det kommer till lösgodis, så är det jag som plockat hittar han sällan något som faller honom i smaken, och vice versa. Sådär kortfattat tycker jag bäst om sura godisar och lakrits/salmiak!


I min lösgodispåse hittas helst:
- Stora hallon-salmiakdöskallar
- Susu-pala
- Sura Colaflaskor
- Noitapilli
- "Triangelgul", alltså de där sura gula trianglarna från Remix-påsen
- King Kong
- Skolkritor
- Gamla bilar
- Sirkus Aakkoset, helst röd-svarta
- Punainen raketti/Kolaraketti
- Gröna kulor
- Lumipantteri och vanliga svarta Pantteri
- Colasnurror och regnbågssnurror, alltså de där "remmarna"
- Gammaldags lakrits
- Gott & Blandat, helst orange:a och lakritsarna
- BisBis
- Fazers Blå i papper
- Coladöskallar
- Amerikanska pastiller
- "Fladdermöss", alltså de där som är t.ex. svart-gula/röd-gula
- Bubs lakrits/jordgubb
- Missä X och Ässä Mix

Sen beror det ju förstås lite på var man plockar sitt lösgodis, och vad som finns i sortimentet. Tycker bäst om att plocka på Makuuni, för att de har så brett sortiment! Skulle jag vara tvungen att välja endast fem sorter, så är det nog sura colaflaskor, Susu-pala, skolkritor, Sirkus Aakkoset och "triangelgul" som skulle hamna i min påse. Perfekt blandning, om ni frågar mig! För min egen del skulle jag aldrig plocka med mig skumsvampar, M&M's eller de där små gröna/gula/röda "plupparna", men det är faktiskt sånt som Sebastian alltid väljer...

Hur är det med er då, tycker ni om lösgodis? Vilka sorter plockar ni alltid med er i påsen? Och finns det något ni INTE vill ha i er påse?

1 kommentar:

  1. Älskar lösgodis men vlir så sällan jag köper hem det, måste ju dela med mig till resten av familjen i så fall(hahhah). Skumsvampar, center och hallonbåtar är ett måste i min påse. Sen får det inte bli för mycket lakrits även om jag nog gillar det också.

    SvaraRadera