7 februari 2018

Fastlagsbullekladdkaka

För två helger sen hade svärmor gjort en kladdkaka med smak av fastlagsbullar (semmelkladdkaka på ren svenska), och fastlagsbulle-älskare som jag är måste jag givetvis testa att göra den själv också. På torsdagskvällen och fredagseftermiddagen förra veckan skulle jag ha kaffefrämmande, så vad passade väl bättre då än att bjuda på just det, när nu fastlagstisdagen småningom närmar sig.. Ett väldigt enkelt recept, som går snabbt att göra! Riktigt god är den också, åtminstone om man gillar både fastlagsbullar och kladdkaka... Och vem gör väl inte det!? Vet att det blivit rätt många söta recept nu på sistone, ska försöka bättra mig på den punkten och testa något i matväg också. Men det har nu bara råkat bli en del bakverk såhär i ledigheten!


Du behöver:
- 150 g smör
- 100 g mandelmassa
- 2 tsk kardemumma
- 2½ dl socker
- 3 ägg
- 2½ dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt

> Smält smöret
> Riv mandelmassan
> Blanda ihop alla ingredienser
> Sätt i en form med löstagbar kant (20-24 cm i diameter), smörad eller med papper inuti
> Grädda i 175 grader, 20-25 minuter
> Låt kakan svalna helt
> Dekorera med vispgrädde och rostade mandelflarn 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar