2 februari 2018

30 random saker om mig

Ni vet att jag älskar listor. Såg att Catariina hade gjort en häromdagen. Hade inget bättre för mig än att fylla i. You know the drill. Behöver väl inte förklara så mycket mera!

1. Berätta om ditt bloggnamn
Nå det är väl inte så svårt - jag heter Maria Heikkilä, och det blev också mitt bloggnamn. Men visste ni att när jag började blogga i tidernas begynnelse (hösten 2009) så var min adress faktiskt löjliga mijmi.blogspot.fi. Tack och lov att jag tog mitt förnuft till fånga i nåt skede och ändrade!

2. Vem inspirerar dig och varför?
Hmm, finns väl många personer runtomkring som inspirerar på olika vis, t.ex. med livsstil, hem, familjeliv.. Men kan inte säga EN person sådär på rak arm som skulle vara "min stora inspiration" här i livet. Tråkigt men sant!

3. Bryr du dig om vad andra tänker om dig?
Tyvärr, ja. Kanske inte så mycket de flesta dagar, exempelvis skiter jag nog fullständigt i vad folk tycker om att jag går till butiken i mjukisbyxor och med rufsigt hår. Men sen kan jag nog vara mer kritisk när det kommer till livsval, saker jag gör på jobbet eller hur folk uppfattar mig. Oftast brukar jag nog ändå lyckas skaka av mig känslorna av att behöva "leva upp till något", och det är ju skönt.

4. Vad ser du mest framemot?
Förutom att få ut den här ungen som bor inne i min mage, så att flytta till något större!

5. Vilket är ditt livsmotto, eller ett av dem?
"Shit happens and then you die" var det väl kanske i tonåren, nu vet jag faktiskt inte vad jag ska svara på den här frågan.. "He blir nåo bra" eller "He ordnar nåo se" kanske kunde vara ett bra livsmotto, men det låter väl lite för klyschigt, eller vad tycker ni?

6. Vilket är ditt drömjobb?
Anser faktiskt att jag jobbar med mitt drömjobb, dvs. barnträdgårdslärare med föreståndaruppgifter. Tycker att jag får användning av alla mina bästa egenskaper i det yrket, och kan faktiskt inte se mig själv jobba med något annat. Men sen en gång i tiden drömde jag faktiskt om att bli husritare (arkitekt), och det är väl nog en stor dröm än idag. Ritar gärna hus på fritiden! Fast för att kunna jobba med det borde man väl ha fått en lite bättre matteskalle...

7. Vilken fiktiv karaktär vill du träffa?
Lilla My ur Mumin, bara för att hon är så himla skön!

8. Vad ville du bli som vuxen när du var barn?
Frisör, dagistant, glasskiosktant eller "Lillkungstant" (jobba på café). Är utbildad till två av dem, så vi kan väl säga att jag visste redan när jag var liten vad jag vill av livet!

9. Om du var en seriefigur, vem skulle du vara?
Kanske nog Lilla My det då. Åtminstone är jag lika envis och amper som hon!

10. Vilken talang önskar du att du hade?
Att jag var riktigt bra på att sjunga och spela gitarr! Visserligen har jag en skaplig sångröst, och kan grunderna i gitarrspelning. Men jag lär nog inte vinna nåt pris för nån av dem, om vi säger som så...

11.  När känner du dig mest utanför din bekvämlighetszon?
Ifall jag sätts i ett rum fullt av okända människor, och jag inte har nån tydlig mission där. Överlag är jag väldigt obekväm i situationer där jag inte har kontroll över läget själv.

12. Vilken artist gillar du, men pratar sällan om att du gillar (skämsartist)?
Kanske nån fånig countrysångare, eller Lady Gaga?

13. Vad upprör dig?
Orättvisor mest av allt. Sen är jag en ganska känslig och lättretad person, så det behöver nog inte alls vara så mycket för att jag ska bli upprörd..

14. Vad irriterar dig mest just nu?
Att jag inte hittar nån passlig bloggställning. Kan inte ligga på rygg, för då blir babyn sur inne i magen, ligger jag på sidan får jag sjukt i nacken och axlarna, och sitter jag värker det i ryggen. Svårt!

15. Hur blir du av med stress?
Stressar vidare tills alla stressmoment är förbi, kanske? Åtminstone funkar det inte för mig att sätta mig ner och ta några djupa andetag. Då blir jag bara ännu mer stressad! Men vid lindrigare saker kan det faktiskt fungera att sitta i tystnad för mig själv en stund, läsa en bok, ta en varm dusch eller lyssna på bra musik.

16. Du måste eliminera en dag ur ditt liv. Vilken väljer du?
Alltså ska vi vara så drastiska så vi ska eliminera en hel veckodag skulle jag absolut välja torsdag, för jag tycker de är så tråkiga och onödiga! Men ska jag välja en dag som varit, så skulle jag nog välja den där dagen när jag krockade min Nissan i Jakobstad i december 2012.

17. Hur snabbt drar du slutsatser om människor?
Hmm, det beror nog lite på i vilken situation det är. Försöker nog alltid att skapa mig en egen uppfattning om folk, och inte lyssna på skvaller eller ha fördomar.. Men sen så är ju nog första intrycket ganska viktigt också, och tyvärr kan jag nog "tappa respekten" för en mänska om den säger eller gör något som är helt emot mina principer.

18. Om du var en docka, vilken accessoar skulle säljas tillsammans med dig?
Ett bakverk, helt säkert.

19. Vad i ditt liv har gett dig mest tillfredsställelse?
Kanske det att jag äntligen kommit mig nån vart i livet, även om det kändes som om jag var den ända som stod och stampade på stället i många, långa år. Är glad att jag har en (nå, flera!) utbildning, ett jobb, en bostad, en fästman, ett barn på väg.. Tycker också att jag gjort alla saker i livet utan att ställa till det desto mer, så det får jag väl vara nöjd över.

20. Vad skulle du aldrig sätta i en pinjata?
Saltgurkor!

21. Det sämsta du satt pengar på?
Säkert något helt onödigt klädesplagg som jag sen aldrig använt.

22. Vilken vanlig missuppfattning är du trött på att höra om och om igen?
Att barnträdgårdslärare bara är "dagistanter" som leker med barnen. Eller att alla som är utbildade bagare-konditorer är superduktiga på att göra tårt-mästerverk. Det stämmer nämligen inte in på mig!

23. Vilket är det bästa stället att hitta fantastiska människor?
Förut skulle jag väl säga Lunarstorm och Kamrat, men i dagsläget tänker jag inte säga Facebook eller Instagram.. Tycker att de bästa nya människorna jag träffat i vuxen ålder har jag träffat via gemensamma bekanta, så då får jag väl svara det!

24. Vilken mat äter du helst?
Pasta. Skulle jag inte få så ont i magen av pasta, och bli tjock av alla gräddiga såser jag gör till, så skulle jag nog leva på det alla dagar i veckan.

25. Vilken tv-serie kan du se om och om igen?
Fringe, eller Game of Thrones. Har sett båda två gånger redan, men väntar bara på att få se en tredje gång!

26. Vad är du mest känd för inom din kompiskrets?
Kanske att jag är bra på att baka? Annars vet jag inte, min otroligt fantastiska humor..? Haha.

27. Vem av dina vänner liknar dig mest?
Hmm, till utseendet kanske Therese? Men till personligheten/saker vi tycker om kanske Madde.

28. Vilken är den mest traumatiska händelsen i ditt liv?
Dagen när min lillasyster föddes. Förstörde hela mitt liv, och har fortfarande inte kommit över det. Helt sant!

29. Vilken är din största livsvisdom?
Ta vara på tiden och lev i nuet, finns inga repriser av livet!

30. Vad kommer du aldrig att göra igen?
Gå på spinning. Trodde jag skulle dö!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar