5 februari 2018

Den vackraste av måndagar

Idag när jag drog upp rullgardinen möttes jag av den blåaste av blåa himlar, och ett solsken som trängde genom märg och ben. Tänkte att idag kan det ju omöjligt bli en dålig dag. Och jag hade rätt! Maria och jag hade redan tidigare i år funderat på en gravidfotografering, men aldrig riktigt hittat en passlig tidpunkt. Nå, jag chansade och skickade och frågade om hon möjligtvis var ledig idag. Efter lite frukost, smink och val av outfit plockade hon upp mig, och vi begav oss ut på ett fotoäventyr i byn. Med -10 grader på mätaren kunde man ju tänka sig att jag skulle frysa ihjäl på nolltid, men det kändes faktiskt bara skönt i solen! Vi fotograferade på några olika platser, och skramlade ihop över 300 bilder... Sällan! Tyvärr så fick vår fina dag ett lite dåligt slut då vi slirade fast i en dikeskant på vägen hem, men vet ni det som inte några telefonsamtal och hjälpande händer kan göra. Vi hann inte ens bli på dåligt humör, mycket tack vara vädret. Får tacka Ted för hjälpen!

Maria hann slänga i sig lite sallad innan hon skulle iväg till jobbet, och under tiden kopierade jag över alla bilder till min dator. Tog en stund att gå igenom, men efter lite rensande var jag nere i ungefär 140 bilder. Ni kommer alltså nog att få se fler bilder i något skede, men ska försöka välja ut 10-20 favoriter först.. Lättare sagt än gjort! Jag gick ut på en kort promenad för att tanka lite mer D-vitamin. Alltså det går knappt att beskriva hur euforisk jag är över dagens väder! Hoppas det kommer fler dagar som denna, så kanske inte väntan blir så lång.. Nu inväntar jag sambon, som borde komma hem närsomhelst. Han har nämligen fått börja jobba här i Oravais-trakten nu när vårt beräknade datum närmar sig. Känns betydligt tryggare för oss båda, då han i vanliga fall kan vara så långt borta som Terjärv eller Kaustby på jobb.

Näe, nu har jag inget mer att säga. Ska bjussa på några bilder bara som avslutning. Ha en skön vecka!

 Plättfrukost på lördag. Vi försöker passa på nu att göra goda frukostar och njuta i lugn och ro, kommer nödvändigtvis inte ha tid för det på ett tag...
 Spenderade största delen av lördagen i Kimo. Svärmor och jag gick på en kort promenad i det härliga vädret.
 På en väg nånstans mellan Härmä och Komossa vid skymning. Såg ut som om himlen stod i brand! Tyvärr svårt att fånga på bild..
 Lördagsmiddagen fick bli egna hamburgare med batatfranskisar. Gött!
På söndag hade vi kaffefrämmande två gånger. Vilken tur att vi hann städa före det! Behövdes verkligen.. Och nu torkar jag nog inte damm förrän babyn anlänt, såheså.
 Dagens vy när jag drog upp rullgardinen!
 Idag påmindes jag starkt om varför jag älskar Finland!
En av dagens bilder på mig och magen <3
 Sånt som kan hända på fotoäventyr...
 Ljuset!
 Solen! Vilken magisk dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar