21 december 2016

Sjuk lagom till jul

Jaja. I had it coming. I flera veckor redan har barnen på dagis frustat och prustat, snor lite här och där och hostningar som hörs när vi vilar. Igår hade vi julkaffe med personalen och en av kollegorna varnade att hon blivit förkyld. Svarade skämtsamt att ja får se om vi andra klarar oss över julen... Idag började jag känna mig lite tung i näsan, och när jag kom hem från jobbet fick jag så lov att slänga benen upp på soffan, vira in mig i filten och ta en powernap. 1,5 h senare och jag känner mig kanske lite bättre, men gissar nog att jag inte mår lika bra imorgon, med tanke på att vi ännu ska klä julgranen, handla på reko samt städa hela hushållet i kväll. Sista jobbdagen imorgon, och så ska jag ha tillverkat femton jullimpor innan julefriden helt kan lägga sig i huset. Plussa ihop med att jag inte hinner så mycket på kvällarna, och det blir sent innan jag kommer mig i säng. Bäddat för succé! Nåja, det värsta som kan hända är väl att jag inte känner smaken av julmaten så bra i helgen.

Ska hinka i mig sju liter ingefärste innan läggdags så kanske kanske KANSKE det finns en chans att jag inte ligger totalt däckad på fredag när jag är ledig. Den som lever får se, och ni kan ju hålla tummar och tår för att mitt fantastiska immunförsvar kickar in än en gång. Har ju faktiskt inte varit ordentligt förkyld sen i våras nån gång!

Granen står så grön och grann i stugan! Hade dock inga nerver med att klä den efter gårdagens balanserande, spännande, justerande och friserande. Och nej, det ryms ingen att sitta vid matbordet på den sida där granen är... Tur då att vi bara är två! Nästa år får vi söka en lite mindre gran, tror jag bestämt.
ELLER KANSKE ETT STÖRRE HUS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar