17 december 2016

En vecka kvar till jul

Weeeeekend! Ni vet sådär som Scooter sjöng i början på 2000-talet... Helg igen, och en totalt oplanerad sådan. Passar på att varva ner nu innan julslutspurten sätter igång, både på jobbet och hemma. Kommande vecka borde jag tillverka julgodis och jullimpor på löpande band, skaffa de allra sista julklapparna, julstäda hushållet, klä julgranen, julkaffa med personalen, gå på Julfrid i kyrkan... Ja ni hör ju att det inte blir många lediga minuter på soffan. Därför har jag tänkt försöka ha lite mer av den sorten nu i helgen, för att ladda upp. Julstress existerar inte, mantrar jag i mitt huvud.

Igår kväll var vi bjudna på middag till svärisarnas. Musslor till förrätt och panerade biffar och hasselbackspotatis till huvudrätt. Jag fick feelis och svepte ihop en saffranskladdkaka till efterrätt. Idag tog vi sovmorgon och fixade givetvis ihop dunderfrukost. Sen var det dags att hoppa i ytterkläderna och åka ut i skogen och hämta hem årets julgran! Hoppas den är lika fin när vi tar in den, som den ser ut nu där den står och torkar i uthuset i Kimo. Efter julgranen var hämtad hoppade vi på Bastis snöskoter och åkte några varv. Jag har egentligen aldrig kört skoter(!), så det var roligt att "tvinn åpå" en stund på åkern. Åkte också till Jim och Connys på kaffe, innan vi bänkade oss på svärisarnas soffa för att ta det lugnt en stund.

Nu är vi hemma igen och har inga planer för resten av kvällen. Lite mat borde vi väl få i magen, men annars är det väl bara soffbottnen som gäller. Va e no bäter än he!?

 Gårdagens vackra himmel på jobbet!
 Vitlöksmusslor, mums!
Hoppas ni också haft en riktigt skön lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar