3 december 2016

Lucka 3: Blåbärs-havreyoghurt

I dagens lucka tänker jag faktiskt frångå mitt originalkoncept lite och snarare tipsa om en produkt än att ge ut ett recept. Visserligen har jag flera recept kopplade till produkten i fråga, och dem ska jag givetvis länka till. Kanske jag till och med lyckas få fram ett recept som jag inte tidigare publicerat här på bloggen.

Produkten jag pratar om är denna:

Jukkola's naturella yoghurt!

Detta "lilla" ämbare köper jag på REKO-ringen här i Oravais. Kom för första gången i kontakt med yoghurten för kanske två år sen, när Kalle hade råkat köpa hem yoghurt i stället för bondost. Kunde för allt i världen inte förstå hur jag skulle få 3 kg yoghurt att gå, så jag bakade lite bröd, och sålde sen resten av yoghurten åt grannarna.

I våras tänkte jag chansa och köpte hem ett ämbare, för att Basti menade att han tycker om naturell yoghurt. Därifrån började kärleken till denna produkt även för mig. Nuförtiden köper vi TVÅ ÄMBAREN, för att 3 kg inte räcker i två veckor... Haha! Så sjukt gott i all sin enkelhet. Smakar egentligen inte som naturell yoghurt, utan påminner mer om fil. Konsistensen är också som en blandning mellan dem två. Vi brukar för det mesta äta med müsli, och ibland tillsätter jag t.ex. banan, kiwi eller andra frukter. Just nu är favoriten en klick plommonsylt i yoghurten, såå gott!

Om jag ska dela med mig av ett recept så kommer jag direkt att tänka på blåbärs-havreyoghurt, ett recept jag lärde mig redan på husan i högstadiet, och det har följt mig tills idag. Väldigt enkelt att göra, och himmelskt gott! Har bjudit på det några gånger som mellanmål på jobbet, och även barnen är förtjusta. So here it is, blåbärs-havreyoghurt:


Du behöver:
- naturell yoghurt
- vispgrädde
- mogen banan
- frusna blåbär
- havregryn
- farinsocker
- smör
(mängden kan jag inte säga så mycket om, brukar ta "passligt av allt")

> Vispa grädde
> Mosa några mogna bananer
> Blanda yoghurt, vispgrädde och banan
> Stek havregryn och farinsocker i smör, låt stelna till en "crunch"
> Sätt yoghurtblandningen i en skål, ös på lite halvfrusna blåbär, toppa med crunchen

Jättegott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar