27 februari 2018

Wook med räkor och nudlar

Igår när vi skulle göra middag stötte vi på ett litet problem med dålig kyckling. Mina planer om kycklingwook gick därför i stöpet, och jag fick gräva lite i skåpen och skrapa mig i huvudet. Men säger bara en sak: Tack och lov att den där kycklingen hade blivit gammal! Det blev nämligen tusen gånger godare med räkor. Både jag och Sebastian tycker om ganska stark mat, så jag gjorde "heta räkor" på högt, och det blev sååå bra! Räkorna skulle säkert passa lika bra med vilket tillbehör som helst; ris eller på rostat bröd exempelvis.. Måste testa nån gång. Den här gången blev de i varje fall ihopblandade med Findus' wookgrönsaker och nudlar med smak av räkor. Perfekt combo!
Givetvis ska ni få receptet:


Heta räkor:
- 1½ påse räkor (upptinade)
- 1 msk smör/olja
- 1-2 tsk sambal oelek
- 3 vitlöksklyftor
- en skvätt citronsaft
- 1 msk worcestersås
- 2-3 msk sweet chilisås
- valfria kryddor (jag tog pepparmix, hot chili och paprikapulver)

> Stek pressad vitlök och sambal oelek i smöret/oljan
> Blanda i räkorna och övriga ingredienser
> Låt puttra 5-10 minuter tills vätskan kokat bort


> Stek en påse Findus' wookgrönsaker (jag använde Classic) i smör/olja med lite pepparmix
> Koka ett paket räknudlar
> Blanda ihop grönsaker, nudlar och räkor

Enkelt och väldigt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar