1 februari 2018

F E B R U A R Y


Godmorgon på er! Eller egentligen ska jag väl inte ljuga och säga att det är en "god" morgon.. Snarare tvärtom. Kände redan när jag slog upp ögonen vid halv tio att det här blir allt annat än en bra dag. Ni vet såna där dagar när man kanske bara borde stanna kvar under täcket? En sån dag har jag på gång.. Får väl bara tacka högre makter för att jag har hela dagen för mig själv och inte behöver smitta någon med mitt dåliga humör! Ska försöka att inte gnälla hela inlägget igenom, men det finns alltså en viss risk.

Går in i februari månad med blandade känslor. Det här är månaden då det är meningen att jag ska sätta ett barn till livet. Vet fortfarande inte riktigt hur jag ska handskas med dom känslorna.. Sen skulle det faktiskt vara skönt att börja få tillbaks mitt "vanliga liv" nån gång, och då menar jag att jag kan äta, sova, motionera och göra saker ordentligt, och inte bara halvdant. Äter jag något får jag fort ont i magen för att det är för fullt där inne från förr, men låter jag bli att äta får jag obehag för att jag är för hungrig.. Sovandet ska vi inte ens gå in på, är så frustrerad på det just nu att jag får ångest direkt klockan närmar sig tio på kvällen. I natt har jag t.ex. sovit på soffan, för att jag inte orkar ligga och stirra i taket flera timmar och vakna av sambons bökande och snarkande. Får. Snart. Fejl. I. Hovo. Mina motionsrundor är nere på 1-2 kilometer (2-3 dagar i veckan) och går i ungefär samma timtakt.. Känns som om babyn är på väg ut när jag går, och sammandragningarna är ett faktum när jag kommer hem, om än lite lindrigare när jag har fattat att ta det lugnt. De flesta skåp och skrymslen börjar vara städade här hemma, men kan inte säga att det är behagligt att böja sig ner och skura roskisskåp eller hänga upp lakan i torkrummet. Allt är bara jobbigt!

Som ni hör, börjar ha lite nog av detta läge. Men antar att det hör till vid den här tidpunkten.. 21 dagar kvar till beräknat födelsedatum, vi ska verkligen hoppas att hon inte hålls inne längre än så! Min mamma och pappa åkte iväg på en 2 veckors semesterresa till Seychellerna idag.. Skulle ju absolut inte sitta fel i detta tråk-väder. Februari brukar ju annars bjuda på härliga, friska solskensdagar med mycket snö, och det väntar jag på.. Även om jag knappast har så mycket nytta av det just i år. Saknar jobbet också, känns inte som jag är särskilt meningsfull och viktig för tillfället, och det stör mig också. Försöker hitta på vettiga saker att göra varje dag, men som sagt, har städat och förberett det mesta och börjar snart inte hitta på något annat som kan falla under "vettiga saker". Idag tänkte jag t.ex. baka några drömtårtor att sätta i frysen för framtida kaffegäster. Sen inte mycket annat. Dööör av tråkighet, men samtidigt vill jag bara sitta här hemma och sura för mig själv. Orkar inte ens vara social längre. Jaja.

Klagobloggen OUT.

2 kommentarer:

  1. Hej! Ojj, känner så igen mej i det du skriver om matintaget, jobbsaknandet å överlag att inte kunna hjälpa till ti 100%. Kan berätta att mättnadskänslan försvinner i samma sekund babyn e ute 😉 å sömnen 😵 den var för mej försvunnen i 9 mån 🙈 jag kunde dock motionera utan sammandragningar, men det var ju få dagar som det inte var halt ute. Man vill ju inte halka omkull 🤕 / johanna från föräldra förberedande kursen 😁

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så jobbigt just nu, men får väl tänka att det bara är en kort period, så blir det andra saker att fundera på sen :D gissar ju att just sömnen int lär bli så mycket bättre dock...

      Radera