3 februari 2018

Smulpaj med äpple och persika

I förra helgen när vi bjöd mina föräldrar på middag kände jag för att testa på något nytt bakverk till kaffet. En av mina favoritreceptböcker är Leila Lindholm's A Piece of Cake, och där hittade jag ett enkelt recept på smulpaj med smak av äpple och persika. Tog inte många minuter att vända ihop, och smakade riktigt gott också! Jag serverade med gammaldags vaniljsås (från burk...), men funkar säkert lika bra med vaniljglass eller vanillavisp också!


Pajdeg:
- 250 g kallt smör
- 1½ dl råsocker
- 1½ dl kokosflingor
- 2½ dl vetemjöl
- 1½ dl havregryn

> Nyp ihop ingredienserna till en smuldeg

Fyllning:
- 4 äpplen
- 4 mogna persikor (jag använde en liten konservburk)
- 2 msk smör
- 2 msk socker
- 2 tsk kanel
- 2 tsk ingefära

> Klyfta äpplena och persikorna
> Smält kryddorna och sockret i smöret i en stekpanna
> Stek frukterna mjuka
> Häll över fyllningen i en smord pajform (större modell), smula på degen
> Grädda i 200 grader ca 25 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar