31 maj 2017

Enkel tacopaj

Alltid när jag får "oväntat" besök (läs: om det kommer snabbt på) så brukar jag vilja röra ihop något enkelt och gott att bjuda på. Visst brukar det finnas nån bulle i frysen, men nog är det ju godare med något färskt! I lördags när jag fick mina kära "Tjängan" på besök kände jag för att göra något salt, och så blev det då en tacopaj. Har gjort denna flera gånger i liknande situationer, men konstaterade att jag aldrig satt upp nåt recept på den. Väldigt enkel och snabb att göra, och smakar riktigt bra också! Jag brukar oftast ha ingredienserna hemma färdigt, så då behöver man nödvändigtvis inte ens pallra sig till butiken. Passar allra bäst med en god sallad till! Denna gång hade jag bara tomat, gurka och issallad..


Botten:
- 150 g smör
- 2 dl grahamsmjöl
- 1 dl vetemjöl
- En skvätt vatten

> Blanda ihop ingredienserna till en degklump
> Tryck ut i smörad pajform, grädda i 175 grader i 10 minuter

Fyllning:
- 1 paket malet kött
- 1 gul lök
- 1 påse tacokrydda
- 1 burk salsasås
- 1 tomat
- 1 burk Creme fraiche
- 2 dl riven ost

> Stek malet kött och lök
> Krydda med tacomix och häll över salsasåsen och lite vatten, låt puttra en stund
> Sätt maletköttblandningen i pajskalet
> Skär en tomat i skivor och rada över fyllningen
> Blanda ihop Creme fraiche och riven ost, bred över pajen
> Grädda i 175 grader, 30-40 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar