3 maj 2017

Blogglista: Ekonomi

Denna vecka har Sevendays pengar och ekonomi som tema på sin blogglista. Intressant, tänkte jag, även om jag redan bloggat på temat tidigare i vår. Men man kan väl inte vara sämre än nån annan, så jag fyllde glatt i och svarade på alla frågor.

Pengar för mig är: Något som man inte klarar sig utan i dagens samhälle. Något som vissa har i överflöd, och andra knappt ser skymten av. Något man bör handskas med ganska varsamt. Något som jag gärna vann mer av på lotto...

Det här lägger jag mest pengar på: Hyra, mat och bensin. I perioder också inredningssaker, men har varit lite lugnare på den fronten en tid nu.

Det här lägger jag minst pengar på: Smink och kläder. Hudvårdsprodukter såsom fuktighetskräm, deodorant och schampo köper jag när det behövs, kanske varannan månad eller ännu mer sällan. Klädkonsumtionen beror lite på hur formen är (kläder som är för små eller stora varierar rätt mycket i min garderob, det finns aldrig nåt mittemellan!) men också på humöret. Ibland kan jag få "skov" när jag vill köpa nytt, nytt, nytt, men sen igen kan det gå flera månader när jag inte ens tänker på kläder..

En vanlig månad tjänar jag: Tusen åttahundra ungefär.

Mina tre spartips: 1. Bokför dina inkomster och utgifter! Då håller du mycket bättre koll på vart dina pengar går. 2. Veckohandla på större butiker! Att springa in till lokala affären för att köpa korv och smör och mjölk och bananer två gånger i veckan tenderar att bli rätt dyrt i längden.. 3. Skaffa ett sparkonto! Om du inte har möjlighet att sätta undan en bestämd summa i månaden, sätt då undan lite när du har pengar över. Plötsligt har du samlat ihop några hundringar på sparkontot, som du kan använda till något roligt.

Om jag var ekonomiskt oberoende: Skulle jag bygga mig ett lyxigt hus, köpa en fin bil och aldrig nånsin mera prisjämföra när jag handlar i butiken. Bara köpa det jag vill, och inte bara det jag har råd med. Tror ändå att jag skulle fortsätta jobba, för det vore nog hemskt tråkigt att bara sitta hemma om dagarna... Resa skulle jag göra så mycket och ofta jag bara kunde. Minst två gånger i året! Sen skulle jag nog skaffa mig en stuga i Levi också. Och kanske unna mig t.ex. massage eller frisörsbesök lite oftare.

Mina ekonomiska mål är: Att klara mig så långt som möjligt på de pengar jag har. Inga onödiga lån! Önskar också att jag varje månad skulle gå på plus, så att sparkontot småningom växer, och jag kan använda pengarna till t.ex. resor. Sen försöker jag att alltid betala mina räkningar i tid. Hittills har jag väl bara fått en betalningspåminnelse i mitt liv, så jag är ju på rätt spår åtminstone.

Jag tycker att ekonomi är: Rätt intressant! Synd att det är så få som vågar prata om det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar