30 april 2016

5 positiva egenskaper

Ronja utmanade mig att lista fem positiva egenskaper med mig själv. Jag tänkte att jag sparar det till en lite sämre dag, så kanske jag blir på bättre humör i slutändan.  

1. Jag är bra på att hålla många bollar i luften samtidigt. Att ständigt ha något på gång är väldigt vanligt för mig, och jag blir sällan stressad på vardagspusslet. Ett praktexempel på mitt turbulenta liv är väl denhär våren, när jag på något vänster lyckats både byta arbetsuppgifter, separera, flytta in och ut, och ha revy däremellan.. Utan att bryta ihop.

2. Jag är bra på att planera min tid. Ja, jag är väl lite tidsoptimist och kommer i sista minuten, men det har ofta att göra med att min kalender är fullproppad. Det är tex inte helt ovanligt att jag har minutschema på söndagar för att hinna med allt jag tänkt mig. Vi kan väl säga att jag jobbar bra under press och gör alltid saker till slut när jag väl kommer mig för dem.

3. Jag är väldigt organiserad. Okej vi kan väl säga att jag är lite av ett kontrollfreak - filmerna i bokstavsordning, kläderna enligt form och funktion i klädskåpet.. Det jag ser mest framemot just nu är när jag ska få ordna på mitt nya jobb sen till hösten (mera om det sen!). Det riktigt kliar i fingrarna att ta itu med alla papper och mappar och konstiga saker i byrålådorna...

4. Jag får ofta folk att skratta. Ända sen jag var liten har jag haft lätt för att prata, jag har gärna bjudit på mig själv genom att skoja och skämta. En liten pajas, ni vet. Trots att jag annars kanske är lite pessimistisk, så tycker jag att jag sprider positiva vibbar runtom mig.

5. Jag är bra på att ta människor. Stora som små, har jag aldrig haft problem att prata med folk. Snarare kanske att sluta prata.. Nu under föregående veckors föräldrasamtal har jag än en gång fått konstatera att jag är rätt smidig när det kommer till att berätta och förklara, positivt som negativt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar