18 april 2016

En helg i Umeå

Borta bra, men hemma bäst, som de brukar säga. I helgen har jag och mamma varit över till Umeå en natt tillsammans med ett 40-tal glada Mirkaiter. Vi har ätit god mat, shoppat och umgåtts. Mest har vi nog ätit, måste jag säga, så rubriken på detta inlägg kunde lika bra vara "mathelgen". Herregud som jag har töjt ut magsäcken denna helg alltså... Först var jag och Sebastian på O'Learys-dejt i fredags, sen blev det skärgårdsbuffé på båten, O'Learys igen i Umeå, och så helgens mest efterlängtade, frukostbuffé igår på hotellet. Måste säga att jag är väldigt sugen på att bara dricka smoothies nu en tid framöver.. Men konstigt nog så är man ju ändå hungrig igen efter en tid. Jaja, nästa är nog projekt krympa tillbaks matsäcken, sluta äta massa gott på kvällarna och komma mig tillbaks till gymmet. Så kanske det inte blir så pinsamt att visa sig i bikini om några månader.

Men ja, det var ju Umeå-resan jag skulle berätta om. Tror jag gör det mest i bild och inte så mycket i text. Vi hade det riktigt bra och det var faktiskt skönt att komma bort från vardagen hemma en stund och se nåt annat. Brukar alltid pigga upp, om än resande är lite uttröttande. Får tacka min mor så hemskt mycket för resan och sällskapet!

 Fredagsmiddag på O'Learys: Kycklingquesadillas, franska och dipp...
 ... och som efterrätt delade vi på en Mexican Fried Icecream. Yummie!
Janicas lilla Hampus var med hela helgen i Umeå. Så liten men så duktig och snäll!
 Skärgårdsbuffén på Wasaline var en riktig succé! Behöver jag säga att jag ännu lider av matkoma?
 Shop 'til you drop... Nånej! Men jag köpte lite nya träningskläder, två par skor och några nya brallor. Till vänster i bild ser ni mina nya "pyjamasbyxor". Älskar att ha såna på jobbet!
 Frozen yoghurt som pausmat i shoppingen. Tycker vi kunde ha fler såna ställen här i våra trakter också! 
 Hotellet vi bodde på hette Comfort Hotell Winn och var riktigt i centrum av Umeå. Nytt och fräscht! Kan absolut rekommendera.
 Helgens största besvikelse gjorde sig påmind varje gång jag kikade ut genom hotellrumsfönstret... Hann inte till Lagerhaus!!! Men kanske lika bra för min plånbok..
 Umeås "torg" och gågata låg bara 50 meter från vårt hotell.
 Ute och söker matställe på lördag kväll..
 ... och så hamnade vi ändå på O'Learys. Denna gång slog jag dock på stort (mamma petaalar!) och åt pepparstek. GÖÖTT!
 Nå hej!
 Helgens bästa: FRUKOSTBUFFÉ! Hjärta. Blev så mätt att det enda jag åt resten av dagen var en smörgås och två hotdogar...
Fan vad det suger att sitta 4,5 timmar på båten alltså. Fördrev tid med att läsa lite resetips, powernappa och titta ut genom fönstret på den gråa världen utanför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar