7 april 2014

Lasse Lemons Lakritskaka


Kaka:
- 100 g smör
- 150 g vitchokladknappar (jag tog bakningsvitchoko)
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 1 citron, skal och saft
- 1½ dl minimaränger (jag använde vanliga som jag mosade)
- 1½ dl lemoncurd

> Smält smöret, ta kastrullen från plattan och rör ner vitchokladen
> Vispa ägg och socker fluffigt, rör ner den svala chokladsmeten
> Tillsätt citronskal, citronsaft och vetemjöl och blanda allt ordentligt
> Rör ner lemoncurd och maräng lite slarvigt så smeten blir "randig"
> Grädda kakan i en smord form, 200 grader, 20-25 minuter. Kakan blir skarp på ytan men ska vara kladdig inuti. Överbaka inte!
> Låt kakan svalna helt innan du gör toppingen

Topping:
- ½ dl vispgrädde
- 50 g rumsvarmt smör
- 60 g lakritskola, t.ex. Käck (jag använde Hopea Toffee)
- 50 g mörk choklad
Dekoration: Citronflingsalt (t.ex. Pirkka har)

> Koka upp grädde och smör
> Finhacka lakritskolan och chokladen, rör ner i gräddsmöret
> Bred glasyren över kakan och dekorera med citronflingsalt, låt stelna minst 2h

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar