24 april 2014

Grillsäsongen och livet i allmänhet


Så idag, den 24. april, inledde vi grillsäsongen. Med tanke på att vi förra året inledde den i augusti (hehhe, hade ingen grill före det...) så är ju dethär supertidigt! Och ni kan inte förstå-hååå hur mycket jag älskar smaken av grillad majs! Det exploderade "sommar" i mitt huvud! Det var bara kryddsmöret som fattades. Mätta i magarna blev vi, jag och sambon, och så stack han iväg till verkstan (som vanligt, vi ses knappt) medan jag blev kvar med disken och grillputsningen. Och alltså detdär att putsa grillen.. Jag hoppas verkligen att ni har bra tips på det!? Kalle fick en såndär grillborste i födelsedagspresent, och den skrapade jag med. Men det tog ju bara bort dedär brända svarta klumparna, kvar blev ju en hel del annat crap. Så finns det nåt medel jag borde införskaffa, så att man alltid har rena ytor att grilla på? Hit me with your best tips! Det ska INTE vara jobbigt.

Sen har jag varit på personalmöte. Var förberedd på fullt krig men det gick faktiskt väldigt bra idag. Nästa gång kan bli en annan femma, då vi ska diskutera vem som ska jobba på vilken avdelning till hösten. Känslig sak detdär. Andra intressanta händelser idag: Jag har tagit ut nästan alla mina pengar från banken. Eftersom pappa och jag ska åka och titta på dendär bilen till Vasa imorgon efter jobbet, tänkte jag vara väl förberedd. Kvinnan som säljer ville ha kontant betalning så ifall jag bestämmer mig för att köpa (hoppas det!) är det bara att ge pengarna i handen, behöver inte "fundera över natten" och återvända för att hämta bilen en annan dag. Så nu kommer jag få en smärre chock nästa gång jag loggar in på Nätbanken... Och en södernresa finns inte längre att beställa med pengarna på sparkontot! Får bara vänta till hösten, då jag hoppeligen höjt summan lite igen.

På tal om resor så är det helt sjukt hur mycket jag längtar bort just nu. Är inne i en ganska låg period och är trött på livet i allmänhet, min vardag i synnerhet. Hjulet snurrar, men hamstern är död. Gör samma sak varje dag. Just nu brinner jag verkligen för mitt jobb. Det är helt klart det som håller mitt huvud på rätt ställe. Så en resa skulle verkligen sitta fint just nu. Blir helt tokig av att se FB-vännernas Turkiet-uppdateringar. Får mina Alanya-cravings att blomstra upp så alldeilis. Nåja, hold on, snart har jag semester och sen ska vi se om pengarna (eller deras frånvaro) räcker till en vecka i söderns land i höst nån gång. Sitä jaksaa paremmin kun on mitä odottaa, som dem pa säg!

1 kommentar: