7 januari 2018

Rapport från veckan som gått

Den här sista veckan i jobbet blev rätt hektisk på många vis, och jag har inte riktigt haft ork att uppdatera bloggen. Men nu har jag lite tid över (haha, låt mig skratta, tid är ju det enda jag har nu framöver!) så jag tänkte ge er en kort rapport om vad som hänt under denna blogglösa vecka.

Julgranen kastade vi ut redan på nyårsdagen, men julpyntet har otroligt nog fått vara kvar. Lite textilier har jag börjat byta ut, och under den kommande veckan gissar jag nog att jullådan smyger fram också och börjar svälja tomtar osv. Visst älskar jag julen, men någon måtta får det väl ändå vara! Tycker att det passar bättre med grått och vitt i inredningen nu också, när dagarna äntligen börjar bli lite ljusare.

Efter tisdagens rådgivningskontroll förekom det misstankar om att jag eventuellt skulle ha havandeskapsförgiftning. Det ledde till att jag fått springa på kontroller hela veckan, och slutade med att jag fick låna hem en blodtrycksmätare och nu är ordinerad blodtrycksmedicin.. Kanske inte riktigt vad jag hade hoppats, men åtminstone känns det skönt att det ändå inte var förgiftning jag hade. Och allt bra med babyn också! I början av veckan hade hon fortfarande inte svängt sig, men på torsdagens ultra vid HVC låg hon nog med huvudet neråt. Så nu ska vi hoppas hon hålls där, så jag inte behöver åka på något vändningsförsök till sjukhuset... Ska ännu på ett till läkarbesök om två veckor, så då lär det ju visa sig.

På jobbet har jag haft inskolning åt min efterträdare, och jag har verkligen fått anstränga mig för att tänka ut allt jag borde lära ut. Säkert har jag glömt hälften, men det kommer nog gå bra. Känner att jag med gott samvete kan lämna över nu! Dock blev nog fredagens jobbdag ganska tung på många vis. Inte bara för att jag påbörjat blodtrycksmedicinering och kände mig allmänt trög och yr och hade huvudvärk, utan också för att det faktiskt slog mig att jag bara ska börja vara hemma.. Tror jag ska skriva ett skilt inlägg med tankar kring jobbavslutet, så blir inte detta inlägg så långt!

Igår kväll hade vi bestämt träff med Tjängan hemma hos Marias, men av olika orsaker blev det då bara jag och Madde som åkte över. Vi hade fixat med kex, ostar, frukt, chokladfondue och kaka. De två övriga drack rosévin och jag hade inhandlat en alkoholfri cider. Festligt värre! Efter att ha försatt oss i matkoma och pratat bort timmarna så hoppade vi i jacuzzin, där vi satt tills vi blev alldeles skruttiga. Fortsatte att prata bort tiden, och plötsligt var klockan halv två(!), och jag och Madde styrde kosan hemåt igen. En riktigt perfekt lördag kväll!

 Julgranen började se lite ledsen ut, så den fick åka ut. Men otroligt nog barrade den nästan ingenting!
Förra helgen var vi en sväng till Vasa, och passade på att luncha på Amarillo. Quesadillas är gott, men dessa var nog lite väl HOT för min smak...
 Sambon gjorde en egen variant av chili con carne häromdagen: Malet kött, vita bönor i tomatsås, kryddor och matlagningsgrädde. Enkelt men gott till långkornigt fullkornsris!
 Sista dagen på jobb avslutades med 17-skifte.
 Vi gjorde nuggets med tillbehör i Kimo.
 Madde, Maria och jag hade "ost- och vinkväll" hemma hos Maria.
 Madde hade gjort en supersmarrig Key lime pie också.

Och det var den rapporten! Nu ska jag hänga upp tvätten, hoppa i lite bättre kläder och bila iväg till Kuckus för att hälsa på Linn och Amanda. Ha det bra!

2 kommentarer:

  1. Ja fick en litin chock tå ni fåor heim i lördags å ja kolla va klockon va! HALV TVÅ :'D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa int had ja alls märkt att klockon had henda bli så myki :D

      Radera