25 januari 2018

Gravidlista

Såg att Linda hade gjort en gravidlista häromdagen, och ni vet ju hur jag känner för listor.. Bara måste göra den jag också!

Vilken vecka är du i nu? 36 (35+6) enligt Preglife-appen min.

När är du beräknad? Den 22:a februari. Om mindre än en månad alltså!

När fick du reda på att du är gravid? Torsdagen den 22.6, dagen före midsommar alltså, och sista dagen innan sommarsemestern. Gissa vem som inte kunde tänka eller göra så mycket på jobbet den dagen, eller njuta av midsommarfirandet under helgen...

Lurade exakt ALLA med mitt alkoholintag den där helgen! (smög i hemlighet omkring och bytte ut alla mina drinkar till bubbelvatten)

När och hur berättade du för din partner att du är gravid? Hade redan sagt kvällen innan att jag kommer testa på morgonen, och ringde åt honom genast när det visade positivt. Vet inte vem av oss som var mer chockad!

Hur gamla var du och din partner, och hur länge hade ni varit tillsammans? Jag var 26 och han 29, vi hade varit tillsammans strax över ett år, och nyss förlovat oss.

Mådde du mycket illa i början? Egentligen inte, nej. Hade bara stora svårigheter med att hållas mätt. Om det gick mer än 2-3 timmar mellan måltiderna började jag må riktigt illa och fick kräkreflexer. Det hände dock aldrig att jag faktiskt spydde! Sen hade jag svårt med tandborstningen också, då hände det sig faktiskt några gånger att det kom upp lite frukost, om jag borstat för nära på..

Är du känslig? Skulle inte säga att jag blivit extra känslig nu under graviditeten, nej. Men sen är jag nog en rätt känslig person från förr också, så kanske därför det inte märks så stor skillnad. Börjar nog lätt gråta och tar illa vid mig just nu, men har faktiskt inte haft så mycket humörsvängningar som jag hade trott!

När kände du bebisens första sparkar? Runt vecka 17 ungefär. Eller man kan väl inte kalla det sparkar precis, utan mer som ett "fladder". Ungefär halvvägs i graviditeten började det kännas mer som sparkar eller knuffar i magen.

Är du ofta orolig? Överlag nej, men visst har det varit gånger då jag angstat över konstiga "symptom" och bombat Madde med massa frågor. Googlat har jag också, vilket kanske inte alltid är så smart.. Två gånger har jag också ringt in till förlossningen på grund av oro.

Har du fått bristningar? Nej, inte en endaste en vad jag sett! Något positivt med att vara tjock från förr.. Dock hade jag bristningar både på brösten och låren från tidigare, men de har åtminstone inte förökat sig. Hoppas också jag ska klara mig från bristningar på magen nu sista tiden.

Magen i vecka 36.

Hur många ultraljud har du gjort? Hmm, två rutinultra på sjukhuset åtminstone, i vecka 12 och vecka 20 ungefär. Sen har jag fått se babyn i ultramaskinen på HVC 3-4 gånger också. Och så var jag på ett tidigt ultra till sjukhuset redan i vecka 7 då de inte hörde några hjärtljud vid HVC.

Första ultraljudet på sjukhuset.

Vet du vad det blir för kön? På ultraljudet runt vecka 20 kunde inte barnmorskan säga med säkerhet, men hon gissade på en flicka. Jag hade själv först trott att det var en pojke, och blev lite smått chockad. Vi vet ju fortfarande inte hundra säkert, men har nog ställt in oss på att det blir en liten tjej.

Hur vill du att förlossningen ska se ut? Jag hoppas att vattnet går här hemma och att vi får åka in till sjukhuset och att det inte blir en alltför långdragen latensfas. Hoppas att jag inte har världens största svårigheter vid öppningsskedet och att det går relativt lätt att krysta sen. Önskar mig inga komplikationer och blir väldigt ogärna kejsarsnittad. Tar emot det smärtstillande som behövs, och hoppas att sambon är ett bra stöd under hela processen. Sen får vi se hur verkligheten blir!

Vilka är dina favoritkläder? Går nog mest omkring i mjukisbyxor här hemma just nu. Åker vi nånstans är mina gravidleggins plagget numero uno.

Vad är du mest/minst sugen på att äta? Hela graviditeten igenom har jag tyckt mycket om rågbröd (rostat Reissumies) och frukt. I början hade jag pippi på lösgodis också. Hade en period då all mat smakade konstigt och inte ens mina favoriträtter var någon succé, men annars har det väl inte funnits så mycket jag varit o-sugen på. Skulle nog säga att jag ätit ganska normalt under hela graviditeten, dock med varierande portionsstorlekar.. Nu är jag inne på rätt små mängder mat faktiskt, vilket känns skönt med tanke på livet efter graviditeten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar