10 november 2014

Tiominuterssoppan

På jobbet brukar vi göra så att vi tar med oss recept, t.ex. på kakan vi bakat till fredagskaffet eller på den godaste maträtten vi vet. Sen är det fritt fram att kopiera åt sig om det är nåt som intresserar. En riktigt bra idé, om jag får säga! I våras nån gång hittade jag ett recept märkt "Guns fisksoppa" som jag kopierade åt mig. Sen har det legat där i mappen, tills förra veckan då jag sökte lite inspiration på nåt annat än våra vanliga fem-tio maträtter som varvas här i gården. Handlade hem ingredienser till fisksoppan och idag slog jag till. Följde receptet men gjorde en egen liten touch, förstås. Det bästa med soppan? Den tar bara 10 minuter att göra! Enkel och god.


Du behöver:
- 1 påse soppgrönsaker
- 1 påse laxkuber (jag använde Pirkka)
- 1 påse räkor
- en burk grädde
- valfria kryddor

> Koka laxkuberna och soppgrönsakerna i grädden ca 5 minuter. Jag tillsatte också 2-3 dl vatten
> Sätt i räkorna och koka 2 minuter till
> Krydda. Jag använde citronsaft, sweet chilisås, pepparmix, salt, chilipulver och färsk dill

1 kommentar:

  1. Det här blir dagens lunch hemma hos mig, enda ändringen blir kokosgrädde istället för vanlig. Blir intressant att testa på nåt nytt :-)

    SvaraRadera