3 juli 2014

Vitchokladmousse med Bostogne och jordgubbar

Tänkte dela med mig av receptet på världens enklaste och godaste chokladmousse. Allt du behöver är sju ingredienser. Vänds ihop på tio minuter och ska stelna två timmar i kyl. Perfekt nu i sommar!

Botten:
- LU Bostogne-kex

> Krossa eller gör småbitar
> Sätt i bottnen på så många skålar du behöver

Mousse: (4-6 portioner)
- 2½ dl vispgrädde
- 250 g kvarg
- 250 g vitchoklad

> Vispa grädden
> Smält chokladen över vattenbad. OBS! Smält på låg värme, bränns lätt!
> Blanda grädden, kvargen och chokladen
> Häll över kexen, låt stelna i kyl minst 2h

Jordgubbar:
- ca 3 dl jordgubbar
- ½ dl mynta
- ca 2 msk flytande honung

> Dela jordgubbarna i fyra delar
> Hacka myntan riktigt fint/mixa
> Häll honung och mynta över jordgubbarna
> Låt marineras i kylskåp så länge moussen stelnar
> Toppa moussen med jordgubbarna före servering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar