14 juli 2019

En händelserik vecka

Återigen har en vecka i livet passerat, och jag tänkte dela med mig av lite bilder och någon textrad om vad vi haft för oss. Detta har faktiskt varit ovanligt programfyllda sju dagar, då vi haft något på agendan så gott som varje dag! Ska backa tillbaks bandet en hel vecka:

Förra söndagen var vi ute på svärisarnas villa och hjälpte Sebastians bror att börja på med terrassbygge. Fammo lärde Eleonore att man kan sitta i odlingslådan och äta örter...
Projekt på gång!
Elin och Elle badade i tunnan under tiden.
måndag skördade jag första jordgubben ur eget land! På kvällen hade vi också Jennifer & Andreas på besök.
tisdag förmiddag hade vi stämt träff med "mamas" nere vid Andra Sjön i Nykarleby.
Vi började med en promenad upp och ner längs Banvallen!
Sen blev det smarrig toast till lunch vid Tullmagasinet.
Barnen tyckte det var intressant att spana genom fönstret..
Blåsigt, men annars ganska fint väder! Efteråt for jag och Elle till Jutas en sväng för att hälsa på mina föräldrar.
onsdag bilade vi i väg till Larsmo, till min moster Tiinas villa. Väldigt många år sen jag senast varit dit!
Vi slappade och slöade en stund utomhus, men tyvärr var det så fruktansvärt kall vind att vi fick söka oss in rätt fort...
Blev bjudna på både lunch och kaffe, och mätta i magen bilade vi sen hemåt igen. På kvällen var jag på NNSB-styrelsemöte i Årvas.
torsdag gjorde vi inget vettigt förutom att vara och veckohandla till Härmä. Tyvärr hade jag glömt att lägga i växeln eller parkering, och när jag kom ut ur butiken hade bilen rullat tio meter bakåt rakt in i ett staket......... SÅ JÄVLA OTUR! 
Fredagens program var alltså sommarteater på kvällen, och övriga dagen har ni redan sett i det här inlägget.

Idag, söndag, har vi inte gjort sådär jättemycket. Sov för första gången på väldigt länge ända till klockan nio på morgonen! Men det berodde nog endast på lilldamens nattliga uppvak mellan klockan ett och två...zzz. Vi städade en stund i grovköket, och så var jag ute på en skön rensa-huvudet-promenad på eftermiddagen. På kvällen blev det en till Larsmo-utfärd, denna gång till Strandis där vi åt middag för att fira mina föräldrars 30-åriga bröllopsdag. På hemvägen svängde vi in via Robert och Malin där några ur Kimogänget var på kvällsbesök. Sen kollade vi första avsnittet på nya säsongen av Stranger Things. Och nu ser jag att klockan återigen blivit närmare halv tolv även om jag lovat att gå och lägga mig tidigt... Go'natt alltså!


Så här ser det numera ut hos oss! Fotat i hallen/tamburen framför dörren till köket.

Smarrig huvudrätt på Strandis: Varmrökt lax med skagenröra, nypotatis och grönsaker. 10 poäng!
 Efterrätten "fejla itt naa" heller: Rocky brownie med jordgubbar i flera former!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar