26 juli 2019

Beach please

I onsdags fick jag ett spontant infall efter lunchen, och packade ihop vad vi nu hade i picknickväg, strandkläder och filt, lastade ungen och grejerna i vagnen, och började vandra iväg. Eleonore somnade cirka fyrahundra meter hemifrån, så vilken tur att jag hade tagit med mig hörlurarna till telefonen! Det var 27(!) grader varmt, och ungefär halvvägs började jag nog ångra vad jag gett mig in på.. Men vi kom oss till vår slutdestination, simstranden i Komossa, efter ungefär femtio minuter. Tyvärr så var en skogsmaskin och jobbade, och ungen vaknade av oljudet genast jag stannade vagnen.. Men annars gick det enligt planen med att promenera fem kilometer till stranden medan barnet sover!

Vi bredde ut filten och tog på oss simkläderna, och så var det bara att sätta sig i vattnet och plaska. Mitt barn fullständigt äääälskar vatten, så det var minsann svårt att få henne därifrån! Massor av bromsar var det, och alla skulle givetvis tugga bitar av mig.. Annars var det riktigt gemytligt. Första halvtimmen fick vi vara ensamma, men sen kom två andra familjer också dit. Efter två varv simmande och lite picknick började vi packa ihop grejerna, men då kom Sebastian med bilen (orkade verkligen inte gå hem...). Stannade ännu och badade en stund innan vi åkte hem. En riktigt skön eftermiddag, inte alls så tokigt som det kändes där halvvägs promenerande till stranden!

Vill ni ha en riktigt fräsch och fin strand, där det inte är mycket folk men mycket badvänligt, kan jag varmt rekommendera "Tjärudalin", det vill säga fritidsområdet invid Röukas träsk, strax innan man kommer in till Komossa by. Observera dock att det inte är havet, utan ett träsk..

 "E ja gäälin?"
 Vi kom oss i alla fall fram!
 Barnet var mest intresserat av skogsmaskinen...
 Dagens bästa idé var att göra kokosbollar att ta med!
10 poäng!

1 kommentar:

  1. Hej! En fråga om något helt annat än vad inlägget handlar om.
    När du har gått ner i vikt, hur har du gjort? Shakes, kaloriräkning, träning, lchf? Hur hittar man motivationen?
    Tack för svar:) /Cecilia

    SvaraRadera