8 maj 2018

Tue 8/5/18

Hej på er! Denna tisdag förmiddag passar jag på att blogga medan dottern tar en timmes tupplur på soffan. Vi har en ovanligt "dålig" natt bakom oss, när jag blivit bortskämd med att Eleonore sover 9-10 timmar i streck utan att vakna... Igår kväll somnade hon strax efter klockan åtta, och vaknade redan vid halv två. Blöjbyte, amning, och sen sov hon vidare till strax efter fem. Samma procedur, men då tänkte hon inte somna om, så fick lyfta babynestet mellan oss för att kunna sätta tutten i munnen då den föll tvåhundra gånger.. Orkar inte stiga upp och göra det hela tiden! Hon somnade om till slut, vaknade en gång för lite matning, och så tog vi morgon vid halv tio. Känner mig lite mör i skallen idag, faktiskt. Haha!

Har inga planer för den här dagen, trots att resten av veckan är ganska fullbokad. Visserligen är det skönt att bara ta dagen som den kommer, men som ni säkert förstod på mitt senaste inlägg så föredrar jag nog att ha några programpunkter inbokade nu som då. Annars blir det alltför tråkigt! Åtminstone har vi ju vädret på vår sida för tillfället, så att gå på långa promenader på eftermiddarna känns absolut lockande. Nog är det härligt att bo i ett land med fyra fina årstider, som alla har sin charm. Även om man kanske inte uppskattar det så mycket då det snöslaskar eller ösregnar för tionde dagen i rad...

Här kommer sedvanligt några bilder från dagar som gått:

 Eleonore fick följa med mig på efterundersökning till HVC. Fick godkänt!
 Lill-damen fick post.
 Perus lunch: Smoothie (mandelmjölk, Forever Livings fibermix och vaniljpulver, kiwi, mango, hallon och spenat) och två Polarknäcke med ost, kalkonpålägg och gurka.
 Gjorde en smörgåstårta till svärmors födelsedag i söndags.
 Fattar inte när det hände, men ungefär över en natt grönskade hela världen till sig!
 Jag har också planterat lite penséer på balkongen.
 Örter har jag sått i år också - dill, persilja, basilika, oregano och mynta.
 Än så länge är det bara oreganon som är på gång..
 En av mina Mårbackapelargoner hamnade jag tyvärr att kasta efter vinterförvaringen (snyft!). Nu ska vi hoppas att den andra överlever..
 Eleonore gymmar flitigt! Hon har också växt ur så gott som alla sina storlek 56 pyjamasar..
Härligt att sitta ute på balkongen och njuta nu! Igår kväll hade vi 30 grader ännu klockan 21. Otroligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar