Du behöver:
- 500 g fläskfilé = griskött (svärmor brukar skära sönder en innerfilébit, vi använde Björkens stekstrimlor)
- 1 msk soja
- 1 st röd chili
- 1 purjolök
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl grädde
- 1 dl chilisås (här var vi oeniga, jag ansåg det tyder på Sweet Chilisås, men sambon menade det ska vara Felix/Heinz Chilisås)
- 2 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- ½ msk sambal oelek
- Riven ost
> Strimla purjolöken, hacka chilin
> Stek köttet i smör, lägg i purjolök och chili och låt fräsa mjuka
> Blanda ner vatten, soja och buljongtärning och koka några minuter
> Häll i grädde, chilisås, mjöl och sambal oelek, koka cirka 5 minuter
> Smaka av med salt och peppar om det behövs
> Strö över riven ost och gratinera i ugn, 225 grader, cirka 20 minuter
> Servera med ris, nachos och en fräsch sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar