15 maj 2018

Fläskfilégryta

Nu ska ni få receptet på en riktigt god gryta som passar bra till ris! Ifall ni som jag tröttnat på den traditionella kycklingsåsen till riset... Jag brukar vanligtvis inte tycka om griskött, men i den här såsen går det riktigt bra, måste jag säga. Det är svärmor som bjudit oss på denna rätt, och för en tid sen testade vi att göra den själva också. Eller rättare sagt var det Sebastian som kockade den kvällen! Och ungefär lika gott blev det nog. Servera gärna med lite nachos, passar bra med sältan.


Du behöver:
- 500 g fläskfilé = griskött (svärmor brukar skära sönder en innerfilébit, vi använde Björkens stekstrimlor)
- 1 msk soja
- 1 st röd chili
- 1 purjolök
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl grädde
- 1 dl chilisås (här var vi oeniga, jag ansåg det tyder på Sweet Chilisås, men sambon menade det ska vara Felix/Heinz Chilisås)
- 2 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- ½ msk sambal oelek
- Riven ost

> Strimla purjolöken, hacka chilin
> Stek köttet i smör, lägg i purjolök och chili och låt fräsa mjuka
> Blanda ner vatten, soja och buljongtärning och koka några minuter
> Häll i grädde, chilisås, mjöl och sambal oelek, koka cirka 5 minuter
> Smaka av med salt och peppar om det behövs
> Strö över riven ost och gratinera i ugn, 225 grader, cirka 20 minuter
> Servera med ris, nachos och en fräsch sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar