28 maj 2018

Sista måndagen i maj

Det är helt otroligt hur tiden rusar iväg! Nu har det redan blivit sista måndagen i maj, och juni knackar på dörren. JUNI!? Var det inte nyss januari, och jag gick här hemma och väntade och stånkade och stönade? På tal om det, så har jag tänkt en hel del på skillnaderna mellan att vara mammaledig medan man går och förbereder sig på babyns ankomst, och sen när barnet väl är hemma.. Finns inte många luckor att göra sånt man borde eller känner för längre, utan det är nog dotterns klocka som styr mitt liv hädanefter! Kan nog ibland sakna den tiden, även om det var otroligt påfrestande och jobbigt att bara stryka omkring här och vänta och längta.. Det jag saknar mest är 1. Sovmorgon 2. Läsa böcker innan läggdags 3. Att kunna åka nånstans utan att behöva planera och packa i flera timmar... Men överlag är nog livet mycket roligare nu, när vi är tre i hushållet. Skulle inte byta ut Eleonores ankomst mot någonting i världen!

Sådär överlag "mårar vi åpåå" som vanligt bara. Har inga stora planer för den här veckan heller. Måndagar brukar vi mjukstarta med att inte ha så mycket på agendan. Oftast har vi ju flängt land och rike runt eller annars bara haft mycket gäster eller program om helgerna, så det behövs en vilodag emellan för att återhämta sig. Gäller både mor och dotter!

Här kommer några bilder från dagar som gått:

 Bästa stunderna är kvällarna på soffan med lilla familjen <3
 Nu har jag lasagne så jag klarar mig en tid framåt! 
 Det händer inte ofta, men ibland somnar dottern faktiskt till natten i min famn.
 Fick förlovningsdagsrosor av sambon.
 Gjorde en sån fräsch, somrig sallad i fredags, att jag bara måste tipsa er: Salladsmix, gurka, körsbärstomat, vindruvor, jordgubbar, avokado och bondost. Väldigt gott!
 Vi hade pizzaperjantai på fredag. Inte lika gott som mamma och pappas pizzor gjorda på grillen, men väl godkänt ändå!
 På lördag testade vi våra nya country wheels till vagnen. En vagnrecension är på inkommande!
 Eleonore fick spendera lördagskvällen med mommo och moffa, så att mor och far i huset fick fira på Strampen. Sangria måste ju vara det godaste som finns!
 Till förrätt tog jag en toast Skagen. Smarrigt värre!
 Min huvudrätt var kyckling med chevréost och batatfranskisar.
 Till efterrätt valde jag givetvis Pavlova, en Strampen-klassiker!
 På söndag for vi och skyttade lite lerduvor, Sebastian, Niklas, Elin och jag.
 Svärföräldrarna hade under tiden fixat ihop middag åt oss (och vaktat den sovande dottern). Mums!
 Liten blir stor! Igår testade vi att ta bort babynästet ur sängen, då det verkat som om Eleonore har det lite trångt för armarna. I natt har hon sovit så här då, och bra gick det!
Flitig gymmare.

Ha en skön vecka, hörni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar