10 april 2018

Cheesecake med citron och passionsfrukt

Under påskhelgen var vi och hälsade på Madde och Rico till Pensala, och Madde bjöd på en sån himla god cheesecake, att jag bara var tvungen att fråga efter receptet. Jag ska säga er att jag ätit många cheesecakes i mitt liv, men det här var definitivt den bästa, åtminstone när det kommer till frusna versioner! Givetvis måste jag testa att göra kakan själv också, så förra helgen när vi hade kalas för mig och Bastis bror i Kimo så vände jag ihop denna till kaffet. Så himla fräsch och god! Och framförallt enkel att göra. Tar ungefär 5 minuter att blanda ihop, och sen några timmar i frysen så är ni good to go. Det enda hindret är väl att det är lite svårt att få tag i passionsfrukt om man bor i Oravais... Tack och lov då att min pappa kör varor åt Fresh Servant och fick tag i det på ett huj!


Du behöver:

- 250 g Digestive
- 100 g smör

> Krossa kexen, smält smöret
> Blanda ihop och tryck ut på bottnen av en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter)

- 5 dl vispgrädde
- 1 burk kondenserad mjölk
- 200 g Philadelphia
- skalet av 1 citron
- 4 passionsfrukter

> Vispa grädden
> Blanda ihop övriga ingredienser
> Häll över bottnen och låt stelna i frys, gärna över natten
> Ta upp cirka 30 minuter före servering

> Dekorera med passionsfrukt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar