26 juli 2017

Tallinn del 3

Vår Tallinn-resas andra dag, onsdag, gick i princip ut på att handla hem dricka till vår förlovningsfest. Det var faktiskt resans huvudsakliga orsak.. Men eftersom vi hade god tid på oss innan båten skulle åka hemåt (klockan 14) passade vi på att gå ut på en liten promenad efter frukosten. Hotellet där vi bodde låg riktigt invid havet, och bara en bit därifrån hade vi på vägen till och från centrum sett ett slags grönområde, eller en park. Vi bestämde oss därför för att utforska området lite till fots. Strax över en timme vandrade vi på, och oj vilken överraskning när vi hittade en japansk trädgård i parken! Riktigt fint ställe, som jag absolut rekommenderar att ni ska besöka om ni bor i Pirita-området i Tallinn.

Efter vår promenad checkade vi ut och styrde kosan mot hamnen. Gjorde våra inköp, och fick sen småningom köra på båten. Denna gång åkte vi med Viking Gabriella, så det tog lite längre tid. Hann sådär passligt med buffet och lite taxfree shopping, så var vi framme i Helsingfors strax före klockan fem. Raka spåret hemåt då, med några korta pauser längs vägen. Basti och jag var hemma i Årvas strax före tolv på natten. Skönt att sova i egen säng...

Fråkåst!
Inte alls långt till hamnen från vårt hotell. Åtminstone inte fågelvägen..
Trevlig strandpromenad, som troligen tagit oss ända till centrum om vi velat.
"Vänt naliti no, kan itt vi sita jär en stund". Efter 100 meter...
Kanske inte Storsand precis!
Nicki och några av Tallinns förskolebarn(?) passade på att gå upp i statyn..
En japansk trädgård, så otippat!
Massor av fiskar bodde det i vattnet också. Vet dock inte vilken sorts..
Det här gamla huset vid utkanten av parken fångade min uppmärksamhet. Har säkert varit ett jättefint och maffigt boende nån gång i tiden! Oj om man ändå hade fått gå in.. Tyvärr var området avspärrat.
Precis bredvid vårt hotell låg nån slags konserthall.

Tallinn sett från fören på båten.

En stor MSC-kryssare hade lagt till vid hamnen. Den var verkligen stor!

Buffet, yummie!

Jag tyckte förstås bäst om efterrätten.

Tack och hej för denna gång Tallinn, vi ses nog snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar