22 juli 2017

Tallinn del 1

Tidigt på tisdag morgon, närmare bestämt klockan 5(!), startade jag, Sebastian och hans bror Niklas iväg från Vasa till Helsingfors. Vår destination var hamnen och Viking-båtarna, som skulle ta oss över till Tallinn. Jag sov i princip hela vägen (HAHA) och färden gick lite väl snabbt.. Var framme vid Viking-terminalen två timmar före vi fick börja köra på båten. Men det är väl bättre än att behöva stressa! Fick åka med en lite annorlunda båt, Viking FSTR, som tog oss över till Estland på under två timmar. Strax före klockan 15 var vi i Tallinn. Började med att ta en sväng vid hamnområdet och kolla var vi skulle göra våra dryckesinköp följande dag. Sen orienterade vi oss de knappa fyra kilometrarna till vårt hotell, Aquamarine Pirita Hotel.

Inkvarterade oss i rummet, som verkligen imponerade på åtminstone mig! Vi hade bubbelpool i badrummet, och delvis havsutsikt. Dessutom måste jag säga att det nog var det mest prisvärda hotellrum jag nånsin bott i. Vi betalade nämligen bara 25€ per person! Kan varmt rekommendera hotellet om ni åker över till Tallinn. En bit utanför centrum var det ju, men i ett lugnt och bra område. Dessutom tog det inte många minuter att ta sig in till gamla stan. Vi tog taxi, och det kostade löjliga 6,50€ för de 3,5 kilometrarna vi åkte. Så inget att fundera på alltså!

Har tagit MASSOR av bilder under våra knappa två dagar i Tallinn, och kommer att dela in resan i tre inlägg. Här i första inlägget ska ni få se bilder av vårt mysiga hotell, och sen från vårt restaurangbesök på speciella och lite annorlunda medeltida restaurangen Olde Hansa i gamla stan.

Äntligen dags att få köra på båten!
Det bästa med vårt hotellrum - bubbelbadkar i badrummet!
Vi hade ett riktigt fräscht och uppiffat rum med högt till tak.
Nicki hade ett eget litet krypin i rummet också.
Hav i sikte från badrummet, om man kollade noga..
Här bodde vi!
Hamnen syntes hur bra som helst från gårdsplanen.
När vi kom in till stan vandrade vi omkring en stund. Satte oss sen ner på uteserveringen vid Beer House och tog varsin drink.
Beställde också in vitlöksbröd, som till vår stora förtjusning visade sig vara något som påminde om rostad Malaxlimpa med vitlökssmak. Väldigt gott!
Olde Hansa blev vårt restaurangval för kvällen.
Grabbarna drack honungsöl - ur krukor!
Min mat var annorlunda, men rätt god. Beställde Black Angus biff, som kom med lite speciella tillbehör.
Det fanns till och med ett medeltida liveband på plats!
En annorlunda smakupplevelse, minsann!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar