5 juni 2017

Viikonloppuna tapahtunutta

Helgen susade förbi i en väldigt fart (sällan...), och ett som annat har vi som vanligt hunnit med. På fredag tog jag med mig mina kollegor på vårmiddag/pensionsfirande till härliga Pavis i Jakobstad. Vi åt gott och hade det trevligt. Den bästa överraskningen, förutom att de hade livemusik under kvällen, var nog helt klart att många av mina forna Yrkes-lärare också hade vårmiddag. Så kul att träffa t.ex. min gamla engelskalärare Harriet, och min forna studiekamrat Mats! Saknar Yrkestiden något enormt, det var bästa tiden i livet...

På lördag åkte vi ut till svärföräldrarnas villa för att fira Sebastians pappa som fyllde år. Blev bjudna på mat och umgänge, men fick tyvärr njuta av solen inomhus, på grund av den hemska blåsten.. På eftermiddagen var jag en sväng till Nykarleby för att ta ut Elli-tanten på en ridtur. När jag kom hem igen fick jag småningom söka mig ut i Kimoskogarna, där Basti och hans kompis Jim höll på och timrade en stockbyggnad, som ska bli ett vindskydd/grilltak. Intressantare saker har man väl gjort en lördag kväll men..

I söndags blev det plättar till frukost, och sen styrde vi (återigen) kosan mot min forna hemstad, denna gång för att båta ut till mina föräldrars villa. Där hade vi lite talkodag - mamma målade i sovrummet, jag tvättade fönstren, och pappa och Basti satte ut bryggan. Åt lite mat och drack kaffe då däremellan, så hade vi fått en tråkig grå söndag att gå då. På kvällen blev det sedvanlig söndagsbastu, för att orka med en till arbetsvecka.

 Började Pavis-middagen med en supersmarrig förrätt: Pavis Skagen.
 Min varmrätt var oxfilé och klyftpotatis. Riktigt gott!
 There's always room for dessert.. tänkte jag och beställde in en Pavis snickers. Men då var det nog stopp efter det!
 Sen visade det sig att Pavis hade ett liveband under kvällen också; inga mindre än Nykaabibördiga SVEN! Och sångaren är faktiskt vår blivande pensionärs son!
 Stolt mamma och soon-to-be-pensionär.
 The making of a vindskydd.
 
Duktit pojkar!
 Mamma i sin mest ergonomiska målarställning...
 Gubbarna kämpade på bra med bryggan...
 ... och till sist var den klar!
 Långön, så många barndomsminnen därifrån!

PS: Ser ni skillnaden i kvaliteten på mina bilder nu när jag fotar med nya telefonen jämfört med gamla? Sony Xperia X Performance for the win!

1 kommentar: