26 juni 2017

Veckans matsedel

I ett tidigare liv (eller nå, egentligen bara för några år sen..) brukade jag köra "veckans matsedel" här i bloggen. De två senaste veckorna har jag lyckats dokumentera merparten av de maträtter vi ätit, och därför kom jag på den briljanta idén att dela dem med er. Varsågoda:

 Snäckpasta med korv i tomatsås. En av sambons paradrätter, som jag fick testa göra denna gång. Blev inte alls lika god...
 Lappskojs (malet kött och potatismos, i Nykarleby kallade vi det "minkmaatin") och en somrig sallad innehållande spenat, gurka, paprika, melon, avokado och salladsost till.
Kariniemi's "Kanaset" (en färdig box med friterade kycklingringar), tillhörande dippsåser, jasminris och sallad med spenat, gurka, körsbärstomat och melon.
Tacoskal med mina absoluta favoritfyllningar: Tacokryddat malet kött, riven ost, rå lök, tomat, gurka, salsasås, creme fraiche och guacamole.
När man inte ätit på hela dagen men verkligen inte orkar börja koka nåt.. Ja då brukar vi köra på hotdog. Precis så gick det en söndag!
 Chili con carne med mörkt ris-quinoablandning. Serverat med babymorötter och melon. Råkade lassa upp så mycket att det inte ens rymdes nåt grönt på fatet...
Fullkornspasta med baconsås, och givetvis vår favorit just nu - melon!
 Svärföräldrarna bjöd på hamburgare. Om jag inte misstar mig innehöll min biff, ost, sallad, tomat, stekt ägg, ketchup och hamburgerdressing.
Gammal hederlig makaronilåda med riven morot. Blir inte mycket enklare och godare än så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar