28 juni 2017

Midsommardagen 2017

På lördag, midsommardagen, sov vi länge och ställde sen igång med frukost när hela midsommargänget vaknat till liv. Tyvärr var ju vädret betydligt sämre än kvällen innan, så vi fick snällt hålla oss inomhus. Efter städande och diskande och packande begav vi oss sen hemåt, och tackade Södergrund för gästvänligheten. Basti och jag for hem och bytte lite kläder och packade om väskorna, och bilade sen iväg till Nykaabi vid 17-tiden. Pappa hämtade upp oss nere i hamnen vid Andra sjön, och så båtade vi iväg till vår villa ute på Långön. Där var redan min mormor och morfar, samt båda mostrarna med familjer.

Kvällen spenderades främst inomhus, eftersom vädret tyvärr fortsättningsvis var mulet, regnigt och trist. Men visst gick det bra ändå, om än det blev lite trångt med 13 personer i vår 40 kvadrats villa... Mat fick vi i oss, och väldigt god sådan också! Badade bastu, socialiserade, och innan vi tog natten hann vi med lite ostbricka också. Matkoman var alltså ett faktum igen, precis som sig bör på midsommar! Natten då, ja den var kanske inte den allra bästa. Basti och jag fick nämligen dela på en 90 cm's säng... Kan säga att min stackars rygg lider ännu! Och totala sömntiden under natten blev väl ungefär 2-3 timmar för oss båda. Men allt går ju en natt.

På söndag vaknade vi till en ännu tristare dag. Gjorde inte så mycket annat än att sitta och prata, spela spel, äta och sen städa och packa undan. Givetvis började ju solen skina från molnfri himmel precis när vi kom upp till hamnen.. Är det inte typiskt så säg!

Basti, jag och Heidi började med en promenad uppe i skogen. På vår holme finns det nämligen ett motionsspår i skogen!
Vi har en Här Går Man-skylt ovanför vår villa, så man ska hitta. Helt normalt, eller hur?
Grillmästarna i farten..
KÖTIIII!
I helgen målades bastubyggnaden grå. Den har tidigare varit träfärgad som dörren.
 Mommo <3
 Kocksystrarna i farten!
Fick så lov att flytta köksbordet till vardagsrummet för att få bättre matrum. Ändå hamnade "barnen" att sitta vid ett mindre bord i köket. Huset fullt, nä vatå?
 Där uppe brukade jag sova "förr i tiden" när jag vistades på villan. Dock såg det lite annorlunda ut då! Mamma har nyligen målat grått, svart och vitt, förut var det gult, orange-brunt och träfärgat..
 Matdags!
Älskade alla komponenter på den här tallriken: Entrecote med kryddsmör och BBQ-sås, potatissallad, och en somrigt god sallad med både jordgubbar och nektariner. Göttens!
 Finns det hjärterum så finns det stjärterum.
 Mina tokiga kusiner Felicia och Heidi var och doppade sig efter bastun! 15 grader i vattnet, brr...
 Ostbricka, mums!
 "Ein som jär na å två som skådar på"...
 Söndagsmiddagen blev en pyttipanna med gräddfilssås. Smarrigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar