23 maj 2013

Kroatien dag 4

Väckning strax efter klockan 8. Åt frukost, fixade oss, och samlades sen nere i receptionen 9:15. Traskade iväg upp till busshållplatsen och åkte buss en bit utanför centrum.
Träffade guiden Tamara igen, och hon förde oss till universitetet där vi skulle göra besök för dagen. Universitetet delade utrymmen med nån slags religiös byggnad i väntan på en egen... Barnträdgårdslärarutbildningen fick vi inte besöka eftersom de för tillfället gick i skola på en militäranläggning...
Fick traska genom buskage på vägen till skolan. Hoppas itt e finns na alibessar jär!
Cheese!
Fin skola hade de i alla fall!
Fina detaljer
Cilla och jag posar fejkglatt!
Sofia aka Jere, och Sosso
Fick ta del av en lektion, där en professor (sori, minns inte hennes namn, refererar bara till henne som Cruella de Ville för att hon liknade henne) i samband med sina engelskstuderande elever berättade lite om sitt skolsystem och sin utbildning, sina arbetsuppgifter osv. Helt intressant, men blev trött i huvudet av att behöva fundera på översättningar.
Sen förde några av studerandena oss till en strand i närheten. Varmt och skönt väder!
Glada vi till stranden gå, och så sjöng vi hejåhå...
En strand vi INTE ville ligga vid! På tillbakavägen var vattnet orange... Gissar det var lite oljeutsläpp där!
Fin natur!
Ack dessa stenstränder... Inte en sandstrand så lång ögat kan nå!
Men fint iaf...
Hittade en strand där vi bänkade oss
Härligt! Men blåste ganska friskt
Blev snart hungriga och traskade till ett närliggande beachcafé. Käkade hamburgare och franska... ingen succé, men det mättade ett tag!
Väl tillbaka på stranden hade det blivit nästan för blåsigt..
Hanna satt och frös...
Själv tänkte jag blåsa iväg!
Bestämde oss för att packa ihop sakerna och ta bussen tillbaka till hotellets strand istället, i hopp om att det skulle vara lite lugnare väder där.
Gick i sakta mak upp mot busshållplatsen, och just när vi närmade oss såg vi bussen i fråga. Hanna & jag var hurtiga och kutade allt vad vi orkade, och vi hann! Lite svettigt bara utan AC och med fullproppad buss...
Kunde inte ligga på stranden när det blåste så hårt, men hittade en gräsplätt där vi bänkade oss en stund. Vissa var tokiga och vågade sig i det vågande havet - själv var jag för feg...
Tåotchen!
For upp till hotellet runt klockan 5. Hanna och jag traskade iväg till butiken för lite shopping. Fixade lite ätbart, duschade, och sen tog vi det bara lugnt. The girls from the floor below kom och hade Eurovisionkväll med oss. Åt chips, drack nåt gott och njöt och skrattade. Sen i säng runt klockan elva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar