2 april 2020

En onsdag i coronatider

Igår, onsdag, passade jag på att dokumentera vår vardag för att göra ett "ett foto i timmen"-inlägg här på bloggen. Senast jag gjorde ett liknande var väl nån gång i höstas!? Så det börjar vara en stund sen.. Nu hör det ju inte till vår vanliga vardag att vi är hemma på onsdagar, men så här i coronatider såg en ganska vanlig onsdag i livet ut som följande:

 7:40 hördes ett "Hej mamma, huomenta!" ur spjälsängen, och så var det bara att lyfta över ungen och mysa vidare en stund.
 8:45 stod frukosten redo på bordet. Gröt och äggsmörgås på menyn! 
 9:40 och modellerapremiär för damen! Modelleragrejerna köpte jag via FB-loppis för ynka 0,75€!
 10:35 och min nya obsession House Rules Australia på tv!
 11:45 ute och tar lite frisk luft. Här och plockar kottar i skogen på vår bakgård.
 12:20 lunchdags! Barnet fick ris, svampsås och grönsaksbiffar, medan mamman fick nöja sig med några stackars utgående spenatplättar..
 13:15 och dags för damens middagsvila = vagnpromenad. Vanligtvis brukar hon snällt lägga sig ner när vi traskar genom dörren, och sen somna efter cirka 10 minuter...
 ... men inte denna gång! 14:00 och mission failed.
 15:00 en går igenom sina räkningar och andra modellerar igen.
 16:05 och vi försöker vila oss lite på sängen. Barnet tyckte mamman och Snobben kunde vila, själv smetade hon läppomada över halva sitt fejs.
 16:50 och pizzadeg på gång i hushållsassistenten! Sen svär jag på att jag tagit en bild på pizzan också, men den är spårlöst försvunnen!?
17:25 och vi fixade sista varvet papper och tapetklister på vårt stora påskägg. Bombsäker på att jag tagit en bild på när vi soffmyser hela familjen också före kvällsduschen, men den försvann lika spårlöst som middagsbilden..?

Sen orkade jag inte dokumentera mer, men efter duschen blev det kvällsmål och så var barnet i säng kring 20:30. Modern och fadern kollade några avsnitt Vikings, och när fadern gick och lade sig började modern kolla Love is Blind på Netflix. Å he va allt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar