26 april 2020

Våren som susade iväg

Jag undrar om det är nån annan än jag där ute som tycker att den här våren susat förbi? Eller nåja, nu är ju våren absolut inte slut ännu, men växlingen mellan vinter och vår gick nog mig helt förbi! Brukar ju tycka att veckorna bara består av måndagar och fredagar när man jobbar, men nog har det gått undan trots detta hemmavarande också... Ni ska se att innan vi blinkat så är det midsommar!

Nu är det 1,5 månader(!) sen jag var i jobbet. Eller de senaste två veckorna har jag varit och vikarierat på Solbacken, så jobbat har jag, men inte på Tallkotten där jag annars är stationerad! Lite klurigt dock eftersom Solbacken är min ordinarie arbetsplats, och jag alltså fick vikariera min vikarie. Haha! Skönt har det i varje fall varit att få se och göra lite annat, och aktivera hjärnan till högre grad. Nu väntar dock tre veckor ledighet igen, och tanken är att jag återvänder till Tallkotten (där jag egentligen jobbar i år) den 18.5. Men hur det blir med coronaläget återstår ju att se.. Det här är nog den märkligaste jobb-våren jag varit med om i alla fall! Har önskat sommarsemester till juli, men det har jag ju heller ingen aning om hur det blir med!? Vi får väl bara vänta och se..

Den här helgen har vi haft Eleonore på övernattning hos mina föräldrar i Jutas mellan lördag och söndag. Sebastian och jag var en sväng till Vasa och inhandlade mer material till badrummet, som faktiskt snart börjar vara klart! Sen har vi bland annat skjutit lite innertak, lyft upp golvskivor på vinden samt haft ostbricka och ätit god söndagsfrukost, när vi nu ändå hade barnfritt. När vi hämtade hem den saknade ungen blev vi bjudna på mat, och for sen ännu via min mommo och moffas och fyndade lite. De har sålt huset och håller på och tömmer, och min lycka var stor när jag fick släpa hem massa gamla trälådor, zinkämbaren och dylikt, som jag annars hade fått söka på loppis!

Ostbricka är nog något av en storfavorit för både sambon och mig. Åså na vin på he tå..
Här ska ni få se lite teamwork och hur vi gjorde för att lyfta upp massa golvskivor på vinden!
 
 
Gick otroligt smidigt!
 Något som däremot inte gick smidigt var att skjuta innertak i badrummet....... Fråga inte ens!
 God frukost hade jag fixat medan sambon tog sovmorgon: Croissanter med räkröra, chokladpancakes med frukt och bär, samt bondost med hjortronsylt. Plus kaffe/te!
 En bråkdel av mina fina fynd från mommos garage!!!

Inkommande vecka har vi en del planer. Ska försöka träffa några kompisar, vandra lite i naturen, renovera mera, börja räfsa, göra munkar till första maj.. Sånt. Känner att jag har en del blogginlägg på lager nu också, men det är förstås tiden som inte räcker till! Ska se om jag kan knåpa ihop något åt er ifall jag får nån ledig stund. Eleonore sover inte dagsvila alla dagar längre, så det är lite knepigt med nån egentid förrän hon gått och lagt sig.. Och då brukar jag och sambon oftast kolla tv eller planera/fundera nåt med renoveringen. Så på den vägen. Har nog er i tankarna dock!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar