13 april 2020

Påsken 2020

Den här påsken går nog till historien som den konstigaste påsken i mannaminne, kan jag tänka mig. För ingen kan väl nånsin glömma coronapåsken 2020? När man inte fick träffas och umgås som vanligt, inte se nån påskbrasa, inte få besök av några påskhäxor.. Jaa-a, jag som tycker så mycket om påsken var nog faktiskt lite ledsen över hur annorlunda allt skulle bli i år. Men vet ni, det blev riktigt bra i alla fall! Kan nog inte säga att den här påsken var speciellt långt i från nån annan påsk de senaste åren, faktiskt. Vi har fått umgås med familjen, äta gott, och fått massor gjort här hemma, vilket nog är bäst av allt. Att vädret inte var det allra bästa alla dagar eller att vi missade påskbrasan för tredje året i rad, det är väl ändå världsliga ting?

Först några bilder från påskhemmet 2020:
 Årets påskgräs blev en blandning mellan rajgräs och "kissanruoho".
 Videkissorna pyntades enligt barnets önskemål med både fjädrar, ägg och kycklingar..
 Några nya påskpynt smyger sig in varje år. Det här är ett av årets inköp!
 Födelsedags/påsktulpaner.
 Gjorde lite fint på terrasstrappan i år, då vår ingång inte är särskilt representativ just nu..
Sådde också lite påskgräs i äggskal, som sig bör!
Detta ägg har Elle och jag pysslat tillsammans. Tyvärr hade vi inga påskiga färger, så det blev snarare juligt.. Haha!

Vårt "påsklov" började egentligen redan på torsdag, eftersom Sebastian var ledig hela dagen. Vi hade byggarna här som fogade vårt nykaklade badrum, och sen kom Niklas och Elin (Sebastians bror och hans sambo) på besök en sväng också och hjälpte till lite på vinden. 

FREDAG:
 På långfredagen steg jag upp före alla andra och fixade ihop en dunderfrukost.
Long time no pancakes!
 
Barnet fick givetvis också delta! Fattar inte hur vi orkade fixa sånahär storfrukostar VARJE HELG förr i tiden!?

Efter frukosten packade vi oss hela familjen in i bilen och for till Oravais. Droppade av barnet hos sin farmor och farfar, så att jag och Sebastian skulle få dona på i lugn och ro hela dagen. Och jösses vad mycket vi fick gjort när vi hade fyra händer och inga mat- och sovtider att passa! Tanken var att vi skulle röja upp lite utomhus och sen förflytta oss in, han på vinden och jag för att städa i nya badrummet. Men vi blev så ivriga med städandet och plockandet ute att vi höll på där hela dagen! Medan vi byggt och renoverat har det samlats en hel del byggmaterial, som vi egentligen aldrig haft nån plats för. Därför har det bara blivit slängt lite hit och dit, vilket resulterat i att det legat bråte överallt på gården och i alla uthus. Nå, nu fick vi till att börja med byggt en ställning för allt virke så vi har nånstans att sätta allt framöver, och sen redde vi upp i uthuset där det också såg ut som ett bombnedslag. Kan säga att vi var ganska möra i både knopp och kropp efter den dagen! När vi hämtade hem barnet fick vi både äta middag och bada bastu, så det var på bästa vis.

 Nu har vi äntligen nånstans att sätta allt vårt byggvirke!
Måste bara visa lite före-efter bilder från vårt "vedalider". Det var nämligen så gott som omöjligt att komma sig fram där på fredag förmiddag...
 ... och nu ser det ut så här! Får se hur länge det hålls, hehe..
 Elle tycker verkligen om att rita och färglägga just nu. Fammo har en bra målarbok att öva i..

På lördag fick svärmor rycka in en stund så jag skulle få städat det nyfogade badrummet. Tog ju nästan fyra timmar(!) innan jag var färdig, men nu är det nog skinande rent och redo att sättas silikon i hörn och runt kanter! Fixade ihop årets första grillning också med svärisarna innan vi avslutade dagen, samt tog lite bilder på årets enda påskhäxa. Lyckan över att få äta upp påskhäxornas godis var också stor, hehe..

Här blir det bra att börja duscha snart, eller vad tror ni? Vid stora kaklen kommer alltså duschen bakom en skjutdörr, och vid fiskbenskaklet ett handfat och spegel. Ungefär där jag står kommer bastun bakom en glasvägg.
 Sötaste påskhäxan!

söndag hade vi bjudit hit min familj på kalas/påskmiddag. Förra söndagen firade vi min 29-årsdag med Sebastians familj, och nu var det alltså andra halvans tur! Bakade havrebaguetter och vaniljbullar på förmiddagen, städade lite, och sen fixade vi ihop nötkött, potatisgratäng och sallad tills gästerna kom. Eller nåja, mommo och moffa kom nog lite tidigare och gjorde barnbarnet sällskap medan föräldrarna ställde och fixade! Tyvärr tog jag inte en endaste bild, men maten var god och alla var i matkoma efteråt.. Så trötta så vissa till och med snarkade på soffan en stund, hehe! Till kaffet blev det mangocheesecake och bullar, och ännu lite påskgodis på det.

Idag, måndag har vi igen haft sambons bror med flickvän på talko. Medan Eleonore sov på eftermiddagen var jag också med och hjälpte till en stund uppe på vinden. När maten nästan var klar knackade Robert och Malin på dörren, så vilken tur att vi hade ordentligt med rester kvar från kalasmiddagen så det räckte åt alla! 

 Så här ser det numera ut när man kommer upp på vinden. Idag har de fixat sista isoleringen och satt fast papper vid taklyktan, så i princip är det bara att slå på takpanel där nu!
Också vårt blivande sovrum börjar äntligen ta form! Det mesta av isoleringen är på plats och ungefär 1/3 av golvvärmeslingan är installerad. I SAKTA MAK VAR E NÅO BRA!

I morgon är det tänkt att jag ska återvända i jobb, tre dagar denna vecka och fyra dagar nästa vecka. Kommer få vara här i Kimo, så det känns ju extra roligt! Elle behöver inte dagvård ännu den här veckan eftersom fammo har semester och lovat sköta, men nästa vecka får vi tillsammans ta cykeln till Solbacken. Ska bli intressant att se hur hon reagerar på det, efter en månad hemma och nu då med mamma på samma dagis! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar