27 mars 2020

Fredag flera veckor

Jaa-a flickor och pojkar, det här har nog känts som världshistoriens längsta vecka! Var ska jag börja.. Eleonore och jag har varit hemma hela veckan, och kommer fortsätta så åtminstone tills efter påsken. Ingen vet ju i nuläget hur det ser ut sen efteråt, så vi får väl bara ta en vecka i taget.. Förutom att man egentligen inte ska umgås med nån, och vi därmed fått hållas inom hemmets fyra väggar, så har barnet sådär passligt också kommit in i sin första "trotsperiod". Bestämdare och envisare unge har jag inte träffat många av under mina snart sju år på dagis... Så ni kan gissa om denna mamman blir gråhårig! Försök fördriva tiden med en som inte ska gå ut, inte ska gå in när man väl kommit sig ut, inte ska komma till bordet och äta, inte ska gå bort från matbordet, inte ska sova, men inte heller komma bort ur vagnen när hon vilat färdigt.. SUUUUUCK. Nåja, får väl trösta mig med att hon troligen blir en typ som är ganska säker på sin sak sen, och inte låter nån trampa på henne. Eller?

Nå, idag har vi i varje fall utnyttjat att man kan vistas utomhus tillsammans med sina bekanta trots Coronaläget. Så länge det inte blir utegångsförbud eller umgängesförbud får man väl passa på helt enkelt.. Madde och Maria med kids kom hit kring halv tio på förmiddagen, och så tog vi pick och pack med oss och traskade till en av grillplatserna längs spåret vid Kimo Bruk. Hade picknick och förbättrade världen i cirka en timme, tills vi gick hem tillbaks. Elle och jag stannade ute en stund till på gården, och for sen snabbt in och åt lunch innan det blev en vagnpromenad till för att få damen att somna. När hon somnat passade jag på att snabbt räfsa igenom alla mina blomrabatter, samt planera lite inför kommande trädgårdssäsong. Plötsligt var klockan över tre och pappan i huset kom hem, och det var dags att väcka ungen. Hon får numera sova max 2,5 timmar för att inte nattningen ska dra ut så länge på tiden om kvällarna..

Picknickgänget!
Foto: Maria
Två filurer på upptäcktsfärd! 
Foto: Maria
 Här var det vår tydligen, när det blommar i gräsmattan!
 Rensade igenom denna styggelse till blomrabatt. Ska bli intressant att se vilka av fjolårets planteringar som klarat sig över vintern!
 Uppefter uthuset har det också grönskat ordentligt redan! Håller också tummarna för att humlen klarat vintern..
 Åså en selfie på he!
Samlar kottar i skogen..

Nu sitter vi bänkade här i soffan, mamman med en massa offertmejl för glasväggar till badrummet, och barnet med favoritprogrammet Pikku kummitus Lapanen på Netflix. Har egentligen inga stora planer för helgen, mina föräldrar kommer hit i morgon och hjälper till lite med renoveringen, men annars ska vi nog bara vara hemma. Fredag flera veckor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar