26 oktober 2018

Veckorapport

Den första snön har lagt sig på marken i natt, så nu är inte vintern långt borta! På gott och ont.. För första gången på många, många år har jag NOLL julfeelis, vilket är väldigt märkligt. Vanligtvis brukar jag börja nynna julsånger och fantisera om julpynt redan i slutet av september, men icke i år. Då tycker jag själv att jag har stor orsak att vara förväntansfull inför julen just i år - det är första året med barn, och första året i eget hus. Nåja, kanske det kommer småningom.

Just precis denna fredag känner jag mig riktigt trött och slö. Hade tänkt traska iväg till dagis och hälsa på kollegorna och barnen, men vet inte om jag kommer mig upp ur soffan mer. Håller nämligen på att bli förkyld, känner jag! Barnet sover ute på trappan, tvättmaskinen surrar nere i källaren, och det är varmt och skönt efter att jag eldat i spisen. Borde ta och röra ihop lite tomatsås till pizzakvällen med några bekanta ikväll, men det får nog vänta ett tag ännu. I helgen blir det väl en sväng till mässan i Botniahallen tillsammans med min mamma, och sen är det förstås sedvanligt babysim som avslutning på veckan. Sebastian är fortfarande i älgjakten, så honom ser vi tyvärr inte så mycket av för tillfället. Men det ändrar väl snart också!

På renoveringsfronten går det framåt i sakta mak. Förra veckan var mina föräldrar samt svärmor här och hjälpte till att tapetsera väggen i vardagsrummet. Tyvärr så hade vi 1,6 meter för lite tapet... Så störande! Nu velar vi mellan om vi ska "tattartapetsera" och sätta tapet ut i kanterna och ställa tv-bordet på mitten för att dölja att det fattas en bit, eller om vi ska köpa en hel rulle till och sen inte ha något att göra med resterande metrar på den. Kniido som man e så förstår ni säkert att vi ogärna köper en helt ny rulle. Nåja, får meditera lite ännu! I blivande sovrummet har Sebastian rivit ner allt förutom gamla takplattorna, och nästa vecka kommer rörmokaren och tar bort elementen och svetsar igen vattenrören. Då är det bara att börja sätta ner golvvärme och fundera på takpanel, golv och tapeter! Ska försöka hinna knåpa ihop ett "inspirationsinlägg" till sovrummet här i helgen också.

Jaja. Nu ska jag sluta pladdra och fortsätta.. vila.

Vackra solskensdagar har vi fått ovanligt många av nu i oktober!
Jag och Eleonore har suttit ute och njutit.
 Snälla säg att nån av er läsare har en 1,6 meters bit av denna tapet att undvara!?!?
... för så här ser det ut i vårt vardagsrum just nu. HAHA! Och ja, det blev samma tapet vi hade i vardagsrummet i Årvas, för att vi hade halva rullen kvar därifrån (och trodde det skulle räcka med 1,5 rullar...)
 Hon som gör dagarna mindre ensamma och tråkiga <3
 Lyckan över att få äta Cracotte-knäckebröd för första gången! Nu äter vi två-tre halvor om dagen..
Sebastian och jag passade på att räfsa lite när han kom hem tidigare från jobbet, och barnet sov. Så härligt med lite kroppsarbete!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar