30 oktober 2018

Film- och serietips

Så här när mörkret lägger sig i vårt land brukar åtminstone jag uppskatta soffan och en varm filt, lite tända ljus och en rykande kopp te framför ett bra tv-program eller en film. Som ni kanske vet så är film och serier ett ganska stort intresse i mitt liv. Kanske inte lika stort som för några år sen, men åtminstone vill jag alltid ha något att titta på om kvällarna eller på helgerna när jag är ledig. Det här inlägget har legat i utkastet ett bra tag, och jag har fyllt på vartefter. Nu tyckte jag dock att jag började ha en rätt lång lista med tips åt er, så här ska ni få lite serier och filmer att välja mellan i höstmörkret!

Stranger Things
En pojke försvinner mystiskt och medan vänner, familj och polisen letar efter honom upptäcker de märkliga saker. En serie som griper tag i en från avsnitt ett och ibland får en att bita på naglarna av spänning. Tycker du om mystik och onaturliga grejer är detta absolut serien för dig! Har kollat två säsonger på Netflix, men tyckte inte den andra var lika fängslande som första. Dock värd att se! Tror att en tredje säsong är på kommande också..?

Don't Breathe
Tre ungdomar åker för att råna en blind man, men det visar sig att mannen inte är riktigt så oskyldig som han verkar, utan döljer en del hemligheter i sitt hus, där de blir fångar. En skräckis/thriller som inte är för brutal eller overklig, men ändå får gåshuden att krypa fram mellan varven. Till och med Sebastian som inte gillar skräckfilmer tyckte att denna var intressant, speciellt på slutet...

The Frozen Ground
Vi följer polisen Jack (Nicolas Cage) som jagar en seriemördare som lämnar kroppar av unga kvinnor efter sig. Med hjälp av en överlevande försöker han fånga mördaren innan det är för sent. Denna film är verkligen sevärd, och med tanke på att den är verklighetsbaserad blir den ännu mer intressant, i alla fall för mig. Riktigt spännande!

Hacksaw Ridge
En vapenvägrande man kommer att bli en av de största amerikanska hjältarna i andra världskriget utan att ha avfyrat ett enda skott, när han evakuerar 75 sårade bakom fiendens linje. Också en verklighetsbaserad film, och jag som inte annars är särskilt förtjust i krigsfilmer tyckte att denna var väldigt bra! Den handlade nämligen inte så mycket om själva kriget, utan det var väldigt mycket kring huvudpersonen och hans liv och värderingar. Mycket sevärd film!

Thirteen reasons why
High school är allt annat än lätt, vilket vi får lära oss av Hannah Baker, en flicka som innan hon tog livet av sig spelat in 13 ljudkassetter med orsakerna till sin död. En mycket fängslande, gripande och tankeväckande serie, som handlar om verkliga problem i samhället. Mobbning, utanförskap, relationsproblem, misshandel och våldtäkt, bland annat. Det finns två säsonger på Netflix, och jag tycker båda var lika bra! Den första handlade om banden Hannah spelat in och historierna bakom dem, medan säsong två främst utspelar sig i rättssalen och vi går djupare in på personerna som hamnat där. En serie jag rekommenderar åt ALLA!

The Blacklist
Den nyanställda FBI-profileraren Elizabeth Keen's liv vänds upp och ner när hon väljs ut att jobba med Raymond Reddington, en av världens mest efterlysta brottslingar. Reddington ger Elizabeths team ett namn från "Blacklist" och de försöker gemensamt fånga brottslingarna FBI inte ens visste att existerade. I serien får vi också fundera på vilken relation Keen och Reddington egentligen har, och varför han valt just henne. Vi är just nu inne på slutet av säsong fyra av serien, men det finns ännu en femte på Netflix. Påminner ganska mycket om Blindspot som vi tidigare följde. En riktigt sevärd serie, som är både spännande och rör upp känslor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar