15 oktober 2018

Måndagen som inte känns som en måndag

Hej på er kompisar, och hoppas ni fått en fin start på den nya veckan! Här i gården har vi varit vakna sen strax efter sju nån gång.. Håhåjaja! Själv sov jag inte många timmar i natt, men otroligt nog orkar man sig ändå upp på något vänster.. Funderade faktiskt om jag skulle ta och krypa ner under täcket nu när lillan sover ute i vagnen, men konstaterade att jag inte får så mycket gjort då. Egentligen ganska dumt att jag känner att jag borde göra något utöver att ta hand om mitt barn på dagarna, men ni som är i samma sits vet.. Om inte kan ni ju lyssna på Allt vi måste tala om-podden och nyaste avsnittet som handlar om precis det - att känna att man behöver göra och vara nåt när man är hemmamamma. Kloka funderingar!

Den här måndagen då, den känns faktiskt inte alls som en måndag. Troligen för att vi hade Sebastian i älgjakten hela helgen, alltså kändes det i princip som vilken vanlig vardag som helst.. Nåja, får väl uthärda en tid nu så börjar vi ha honom hemma åtminstone på helgerna igen! De hade redan skjutit 5/13 älgar, så hoppeligen tar det inte ända till slutet av november innan de blir klara med jakten i år. Så behöver vi inte vara så uttråkade...

Planerna för den här veckan är inte många, utan kalendern är faktiskt ovanligt tom, och det känns bra. Jag har börjat på med projekt: måla väggarna i vardagsrummet, så det ska jag/vi försöka slutföra bara vi har tid och ork. Sebastian håller också på och river i stora sovrummet, dit det är tänkt att vi flyttar över bara det blir klart. Får ju så lov att börja nånstans med renoveringen med hundra punkter, och i vårt fall blev det då att fixa upp sovrummet. Ska ta och knåpa ihop lite fler svar på era frågor angående huset ifall jag har nån minut över idag! Annars får jag väl bara så lov att önska er en trevlig vecka. Kanske ni har höstlov? Skönt i så fall!

 Här har vi en tjej som börjat intressera sig för böcker. Sådär ligger hon ofta på golvet och pratar och svänger på boken. Så gulligt!
 På torsdag efter att vi varit på mamma-barnjumppa till fyssen i Årvas drog jag med mig några mamas till Kimo. Vi hade utflykt till Kimo Bruk på agendan.
 Fick till och med upp eld!
 Kan ni tänka er, att ALLA barnen sov, så vi fick grilla och (nästan) äta ifred??
 
Janina, Johanna, Caroline och Lisette, trevligare skogssällskap får man nog söka efter!
 SÅÅ gott med korv och varm O'boy.
 Här bor vi. Gissar att huset och gården kommer se väldigt annorlunda ut om några år!
 När lill-damen inte ville sova så satt vi i stället oss ner och tittade...
 ... på pappan som klippte gräs.
 På lördag kom svärisarna över på tortillas.
 En söndagspromenad som värmde lite extra i hjärtat.
 Tänk att vi får bo på ett så här härligt ställe!
 Vad tror ni, snyggare med ljusgrått än orange kanske..? Hehe.
 Hittade min gitarr. Hade nästan glömt att jag ägde en, och än mindre hur man spelar! Så rogivande.
Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar