16 oktober 2018

Minestronesoppa

En dag i förra veckan gapade kylskåpet ovanligt tomt, och jag funderade vad man kan knåpa ihop av överbliven spaghetti, halvdålig purjolök, snart utgående riven ost och vad vi nu kunde tänkas ha för konserver i lådan. Kom att tänka på Minestronesoppa som föredetta köksan vid Kimo skola, Marita, brukade göra. Skickade och frågade receptet av henne, hade Sebastian att köpa hem soppgrönsaker och strimlad skinka, och så experimenterade jag mig fram lite med kryddningen. Och vet ni, det blev så gott att jag nästan fick en liten tår i ögat! Kommer definitivt att göra soppan fler gånger. Tog inte alls många minuter att knåpa ihop, behöver inte koka länge, och smakade himmelskt med riven ost till! Om ni gillar pizza kan jag tipsa om att denna soppa på dagis kallades för "pizzasoppa"...


Du behöver:

- Purjolök
- Vitlök
- Soppgrönsaker
- Strimlad skinka
- Tomatkross
- Buljongtärning
- Potatis
- Spaghetti
- Kryddor: Pizzakrydda, svartpeppar, örtsalt,
eventuellt chili, paprika och vitlökspulver för mer smak

> Strimla purjolöken, pressa vitlök, fräs i olja tillsammans med soppgrönsakerna och skinkan
> Tillsätt vatten, tomatkross, buljong, samt potatis och spaghetti i bitar
> Krydda enligt behag!
> Låt koka ca 30 minuter, tills potatisen är mjuk
> Servera med riven ost!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar