9 november 2016

5 dåliga ovanor jag har

Älskar att läsa "saker ni kanske inte visste om mig"-listor på bloggar, men tyckte att jag själv gjort så många, så den här gången blir det en lite annorlunda version. Tänkte lista några dåliga ovanor jag har, såna saker som kanske retar andra, som inte känner mig så bra. Och visst, när jag tänker på det, så är nog flera av sakerna rätt irriterande...

1. Jag plockar alltid om i diskmaskinen om Sebastian plockat i. Alla koppar och kippor och tallrikar måste ju plockas in på ett visst sätt, så att det ryms så mycket som möjligt... Finns heller inga gränser för hur irriterad jag blir ifall nån satt igång en halvfull diskmaskin.

2. Jag har svårt att vänta på taltur. Om någon berättar eller pratar om något intressant, och jag känner att jag har något att tillföra i diskussionen, så har jag väldigt svårt att vänta tills personen talat till punkt. Väldigt fult, jag vet, att börja prata medan den andra fortfarande pratar. Detta är något jag får jobba med dagligen!

3. Jag biter på naglarna. Det har jag gjort i urminnes tider, och kommer nog troligen fortsätta med resten av livet. Vet att det är äckligt, vet att det är dåligt, men gör det i alla fall. Har nog inte klippt mina naglar sen jag gick i dagis, ungefär...

4. Jag äter sällan upp det som finns i kylskåpet innan det blir gammalt eller dåligt. Är medveten om att det är slöseri med mat att slänga sånt som ännu går att äta, men får det liksom inte att gå ihop ändå. Om vi ätit makaronilåda på måndag och det blivit över flera portioner, så lyckas jag ändå på nåt vis "glömma" makaronilådan, så att jag hamnar slänga en eller två portioner.. Borde verkligen bättra mig på denna punkt!

5. Jag kollar telefonen alltför många gånger om dagen. Om jag skulle installera en app där det räknar hur många gånger om dagen jag låser upp telefonen så skulle jag säkert svimma. Överlag också är jag lite väl beroende av min telefon.. Ska alltid ha den nära till hands och är för det mesta anträffningsbar 24/7. Väldigt skrämmande egentligen!

2 kommentarer:

  1. Jag har alla dom ovan nämnda ovanorna, förutom nagelbitandet :).

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Kul" att höra att det finns andra som jag ;)

      Radera