30 september 2019

Ett år i huset

Tro det eller ej, men nu har vi redan bott ett helt år här i huset! Man blir ju lätt hemmablind, och senaste tiden har jag kommit på mig själv med att bli jätteirriterad på folk som frågar om vi är klara med husrenoveringen.. För det är vi ju verkligen INTE! Men med facit i hand så har vi faktiskt gjort väldigt många förändringar på dessa tolv månader, även om det inte alltid känns så. Går ju långsamt när man gör det mesta själv, och dygnet bara har tjugofyra timmar.. För att göra det extra tydligt att det visst har hänt nåt, tänkte jag därför visa alla ändringar vi gjort hittills i detta inlägg. Ska bli intressant att se hur det ser ut om ett år till, eller om fem år!

Sådär överlag kan jag väl säga att det gick överraskande fort att börja känna sig hemmastadd här i huset. Första nätterna kändes det nog som om vi var på övernattning, men bara vi fått plockat i ordning det mesta, och renoveringen påbörjades, kändes det nog ganska snabbt som hem. Minns att jag kom på mig själv en gång i början på vintern med att tänka "oj så skönt att komma hem!" när jag svängde upp på vår väg med bilen. Sen måste jag nog påpeka att Kimo har varit väldigt enkelt att anpassa sig till att bo i, med tanke på hur jag/vi bott de senaste åren - i Oravais med allting nära till hands. Kanske det beror på att Kimo påminner rätt mycket om Jutas där jag växte upp! Lugnet på landet, men ändå nära till bekvämligheter.. Hursomhelst skulle jag i dagens läge inte för nåt i världen byta ut livet på landet. Även om det vissa dagar är olidligt irriterande när det finns två-tre olika rundor att välja på för en vagnpromenad, haha!

Här ska ni få se lite före- och efterbilder på det vi fixat. Sätter också med länkar till blogginlägg jag gjort om renoveringen!

Vardagsrummet före..:
 
... och efter:

Sovrummet före..:
... och efter:
 

Bruna sovrummet/tamburen före..:
... och efter:
= grovkök/nya ingången som den ser ut i skrivande stund
Bild 2 fotad inifrån grovköket, har så mycket bråte "till höger i bild" så ville inte fota från dörröppningen... Så sent som idag har vi fått kopplat i el, och väntar på vvs-montören som ska sätta igång golvvärmen. Sen har vi bara några tapetvåder och taklister, så är det klääärt! Eller ja, själva inredningen lär vi få vänta på några veckor till också...

 Utsidan före..:
... och efter:

Matplatsen före..:
... och efter:

HE VA HE! Vill ni läsa specifikt om vår renovering här i bloggen kan ni söka upp "bloggkategorier" och "renovering" i vänstra spalten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar